Ana SayfaŞirket Haberleriİki hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

İki hisse için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 2
İki hisse için hedef fiyat tavsiyesi
21 Aralık 2018 - 10:53 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, Vestel'i 8,35 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı.

Halk Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Beyaz eşya satışlarının ağırlığının artması, operasyonel marjların geçmiş yıllara kıyasla daha yüksek kalmasını destekleyecek.  

Şirketin 2016 sonunda başladığı 750 bin adetlik çamaşır makinesi ve 750 bin adetlik kurutma makinesi fabrika yatırımları tamamlandı ve  Haziran sonu itibariyle seri üretime başladı. Ayrıca şirketin bulaşık makinesi üretim kapasitesinin de yıl içinde peyderpey artırılarak 2018 yıl sonu itibariyle iki katına çıkması bekleniyor.

Tamamlanan beyaz eşya yatırımları ile birlikte 2017 yılı sonu itibariyle Vestel  Elektronik’in konsolide satış gelirleri içerisinde %40 (son 5 yıllık ortalama: %38) olan beyaz eşya segmentinin payının 2018 yılında %45’e, projeksiyon dönemi boyunca ise kademeli olarak %48-50 seviyesine doğru yükselmesini bekliyoruz. 

Pazar payı kazanımları, lisans anlaşmaları ve yeni ODM projeleri ile büyümenin devam etmesini bekliyoruz. Vestel, Türkiye TV pazarında lider konumunda iken, beyaz eşya pazarında da bayi kanalına, ürünlere ve satış sonrası hizmetlere yapılan yatırımlarla son beş yılda pazar payını artırmayı başardı. Ayrıca, yurt içinde pazar payı artarken dünyanın önde gelen tüketici elektroniği ve beyaz eşya markalarıyla (Sharp, Toshiba, Daewoo) yapılan marka lisans anlaşmaları ve yeni ODM projeleri de ihracat pazarlarındaki büyümeyi destekliyor. Bu doğrultuda, iç piyasadaki daralmaya karşılık, şirketin 2018 yılını %22 ciro ve %142 FAVÖK büyümeleri ile tamamlamasını bekliyoruz.  

Batarya yatırımı ve yerli otomobil projeleri uzun vadede şirkete değer katacak. Şirket, batarya yatırımı konusunda sektöre liderlik eden Uzakdoğulu şirketler ile görüşmelerini sürdürüyor. Ayrıca, şirket 2019’da ilk prototipinin üretilmesi planlanan yerli otomobil projesi kapsamında Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor. 

Değerleme. VESTL hisseleri, hem BIST 100 Endeksi’ndeki düşüş hem de yurt içi büyümede yaşanan yavaşlama nedeniyle 27 Mart 2018 tarihinde gördüğü zirve seviyesine (12,49 TL) kıyasla %55 gerilemesine karşın, hissenin mevcut seviyeleri hak etmediğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda, VESTL hisselerini ‘AL’ önerisi ile Araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. VESTL hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı %48 getiri potansiyeli ile 8,35 TL olarak belirliyoruz.

Vestel değerleme modelimizde 12 aylık hedef piyasa değerine ulaşırken, İndirgenmiş Nakit Akımı Analizi ve Benzer Şirket Çarpanı yöntemlerine sırasıyla%75 ve %25 ağırlıklar veriyoruz. Vestel, 2019 yılı tahminimize göre 3,8x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görürken global benzerlerine göre %19 iskontolu işlem görüyor."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)