Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 şirket için hedef fiyat tavsiyesi---

3 şirket için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 3
3 şirket için hedef fiyat tavsiyesi
21 Ağustos 2017 - 11:13 www.borsagundem.com

İş Yatırım, Alarko Holding için 7,20 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini yineledi.

İş Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"Kapanış (TL) : 6.47 - Hedef Fiyat (TL) : 7.2 - Piyasa Deg.(TL) :  1446 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 3.21 ^

ALARK TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 11.29

Alarko Holding 2Ç17 Finansal Sonuçları

Güçlü operasyonel sonuçlar ve Meram Elektrik Dağıtım’ın güçlü kar katkısı: Alarko Holding 2Ç17’de 63mn TL net kar açıkladı. Bizim beklentimiz 16mn TL’nin oldukça üzerinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 8mn TL net zarar açıklamıştı. Şirket’in operasyonel karı beklentimizin bir miktar üzerinde gerçekleşirken net karın beklentimizin çok üzerinde gerçekleşmesinin temel nedeni özsermaye yöntemi ile konsolide olan iştiraklerinin (büyük ölçüde Meram Elektik Dağıtım), güçlü net kar katkısından kaynaklandı. Özsermaye yöntemi ile konsolide olan iştirakleri bu çeyrek 64mn TL katkıda bulundu.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde gerçekleşen 10mn TL ve bizim tahminimiz 29mn TL’nin oldukça üzerinde gerçekleşti. Şirket’in gelirleri yıllık bazda %60 artış göstererek 194mn TL’ye yükseldi. Hem enerji üretim hem taahhüt segmentinin güçlü katkısı ile gelirler bizim beklentimiz 104mn TL’nin oldukça üzerinde gerçekleşti. FAVÖK geçen seneki negatif 5mn TL seviyesinden 22mn TL’ye yükseldi ve bizim beklentimiz 19mn TL’nin üzerinde gerçekleşti. Enerji üretim segmentinin güçlü operayonel katkısı bir miktar taahhüt grubunun zayıf operasyonel katkısı nedeni le gölgelenmiş olsa da FAVÖK’ün beklentimizin üzerinde gerçekleşmesinin temel nedeni olarak öne çıkıyor.

Yorum: Özetle piyasanın sonuçlara olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Ancak son iki haftada hisse endeksin %15 üzerinde getiri sağladığı için kar satışlarının da gelebileceğini düşünüyoruz. Güçlü sonuçların ardından Şirket ile operasyonel sonuçların detaylarını konuştuktan sonra değerlememizde muhtemel yukarı yönlü bir revizyona gidebiliriz. Şuan için 7.2TL hisse olan hedef değerimizi koruyor ve AL tavsiyemizi yineliyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)