Ana SayfaHisse Öneri Listesi2 banka hissesi için hedef fiyat tavsiyesi---

2 banka hissesi için hedef fiyat tavsiyesi

3 / 3
2 banka hissesi için hedef fiyat tavsiyesi
31 Temmuz 2017 - 10:24 www.borsagundem.com

Deniz Yatırım, İş Bankası için 8,69 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu.

"İş Bankası konsolide olmayan 2Ç17 finansallarında 1,245 mln TL net kar açıkladı. Bankanın karı geçen yılın aynı dönemine göre %6 bir önceki çeyreğe göre ise %24 oranında daralırken özsermaye karlılığı %12.9 olarak gerçekleşti. Tek seferlik kalemleri ve temettü gelirlerini elimine ettiğimizde bankanın karının geçen yılın aynı dönemine göre %41 oranında arttığını bir önceki çeyreğe göre ise %20 kadar daraldığını görüyoruz. İş Bankası’nın ilk yarıyıl karı ise 2,887 mln TL ile geçiğimiz yıla göre %26 oranında artış gösterdi (tek seferlik kalemler ve temettü sonrası ise artış oranı %64 olarak gerçekleşti). 

Açıklanan kar rakamı gerek 1,293 mln TL’lik piyasa beklentisinin gerekse de 1,264 mln TL olan beklentimizin hafif altında gerçekleşti.

Karşılık giderlerinin beklentimizin hafif üzerinde olması bu cüzzi sapmaya neden gösterilebilir. Bu dönemin öne çıkan hususları güçlü aktif kalitesi, takipteki kredi karşılık oranının artmış olması, komisyon gelirlerindeki yıllık %14 artış ve sermaye yeterlilik oranlarındaki kuvvetli artış olarak sıralanabilir. Kısmen olumsuz tarafta ise net faiz marjındaki 45 baz puanlık çeyreksel daralma, operasyonel giderlerdeki %21’lik artış ve TL tarafta mevduatın krediye dönüşüm oranının yükselmeye devam etmesi sıralanabilir.

Genel olarak sonuçları tatminkar bulmakla birlikte kar rakamının beklentilerin hafif altında kalması hisse fiyatı üzerinde sıınırlı bir negatif etki yapabilir. TUT olan önerimizi ve 8.69 TL’lik hedef fiyatıımızı koruyoruz. F/DD iskontosunun sektöre kıyasla oldukça daralmış olduğunu düşünüyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)