Ana SayfaHisse Öneri Listesi2 banka hissesi için hedef fiyat tavsiyesi---

2 banka hissesi için hedef fiyat tavsiyesi

2 / 3
2 banka hissesi için hedef fiyat tavsiyesi
31 Temmuz 2017 - 10:24 www.borsagundem.com

Vakıf Yatırım, İş Bankası için 6,30 TL hedef fiyat ile 'AL' önerisini korudu.

"İş Bankası (ISCTR) 2Ç17 Finansal Sonuçları: Beklentilerin hafif altında net kar (=)  İş Bankası 2Ç17 için bizim tahminimizin %13 üzerinde ancak  Research Turkey konsensüs tahminlerinin %4 altında 1,24 mlr TL  (çeyreksel -%24, yıllık -%6) net kar açıkladı.  

Temel olarak beklentimizin üzerinde gerçekleşen net ücret & komisyon ve temettü gelirleri net kar tahminimizde yukarı yönlü sapmaya neden oldu. Ayrıca gerileyen karşılık giderlerine karşın bir önceki çeyreğe göre artış gösteren faaliyet giderleri, daha yüksek net ticari zarar ve daha düşük temettü geliri nedeniyle net kar çeyreksel bazda %24 gerileme kaydetti.

İş Bankası'nın açıklanan 2Ç17 sonuçlarının, piyasa beklentilerine yakın gerçekleşmesi nedeniyle, hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. Son 1 aylık dönemde İş Bankası hisselerinin BIST-100 endeksine göre %2,4 daha kötü performans sergilediği görülmektedir. İş Bankası için 6,30 TL hedef fiyat ile kısa vadede  "Endekse Paralel Getiri", Uzun Vadede ise "AL" önerimizi koruyoruz.  Banka için yılsonu net kar tahminimizi ve değerlememizi gözden geçireceğiz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)