Ana SayfaGündemErdoğmuş: Hedef değerimiz 123 bin seviyesi---

Erdoğmuş: Hedef değerimiz 123 bin seviyesi

1 / 6
Erdoğmuş: Hedef değerimiz 123 bin seviyesi
13 Kasım 2017 - 12:46 www.borsagundem.com

Bu yıl, gelişmekte olan ülkelere dönük küresel yatırımcı ilgisinin yıl boyunca devam ettiği bir süreç yaşandı. Türkiye de bu gelişmeden yılın büyük bir kısmında faydalandı. Yurtdışına baktığımızda bu dinamiklerin ufak ufak değiştiğini söylemek mümkün ama henüz gelişmekte olan ülkelerin cazibesini kaybettiğini söylemek de güç. Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Türkiye açısından ise güçlü ekonomik büyüme ivmesi ve şirket kârlarıyla hisse fiyatlarının benzer ülkelere göre iskontolu olmasına dikkat çekiyor ve piyasanın önemli bir potansiyel taşıdığını düşünüyor. Kurum olarak endeks için 123.000 hedef değerini öngördüklerini anlatan Erdoğmuş, model portföyde ise hisse, mevduat ve döviz ağırlıklı bir dağılım öneriyor. Ekonomist’ten Talip Yılmaz, Mert Erdoğmuş ile piyasa beklentilerini ve yatırımcılara tavsiyelerini konuştu.

-Yılın geri kalanında piyasaları etkileyecek iç ve dış faktörler neler olacak? Gelişen piyasalara para girişi devam edecek mi?

-Yurtdışı açısından ABD Merkez Bankası (FED) başkanının seçimi, yeni gelen başkanın para politikası uygulamaları, Çin’in büyüme dinamikleri gibi ekonomik gelişmeler yanında Avrupa Birliği (AB) bünyesinde İspanya örneğinde siyasal istikrar tartışmaları, piyasalara yön verecek önemli gelişmeler arasında. Bizim açımızdan da büyümenin sürdürülmesi, enflasyonun kademeli olarak düşürülmesi gibi ekonomik hedefler önem taşıyor. Bu kalemlerde olumlu veri akışının güçlenmesiyle bize dönük ilginin kuvvetli kalmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Genel olarak, gelişmiş ülke merkez bankalarının parasal sıkılaştırmaya ağırlık vermesiyle küresel boyutta gelişen piyasalara dönük para girişleri azalabilir beklentisi var. Ancak kamu ve özel şirketlerimizin güçlü mali yapıları ve istikrarlı büyüme eğilimleri nedeniyle piyasamızın bu tür dönemsel daralmaların olası etkilerinden daha az etkilenecek piyasalar arasında olduğunu düşünüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)