Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHangi enstrümana yatırım yapmalı?---

Hangi enstrümana yatırım yapmalı?

1 / 4
Hangi enstrümana yatırım yapmalı?
24 Ekim 2017 - 08:58 www.borsagundem.com

BİST100 Zirveyi 3. Kez Yoklayabilir

Borsa İstanbul yeni haftaya satışlar ile başladı. Geçen haftaki sert yükselişin bir miktar realize edilmesi sonrasında gün sonuna doğru toparlanmaları izlemekteyiz. Haftasonu Japonya’da ki seçimleri Abe açık ara önde bitirdi. AB tarafında ise Katalan ayrıkçıları yılmıyor ve gerilimi tekrardan tırmandırmaya devam ediyor. Bu hafta Avrupa Merkez Bankası’nın yapacağı toplantıda parasal genişleme planlarına dair yeni açıklamalar gelecek. Hali hazırdaki 60 Milyar Euro’luk varlık alımlarının 30 Milyar Euro’ya revize edilmesi gündemde. Dolayısıyla “Dolar” haftaya tedirginlik ile başladı ve Euro karşısında 1.1730’a kadar değer kazandı. Türk Lirası ise bu fiyatlamanın karşılığında haftanın ilk işlem gününde 3.71 en yükselerine kadar tırmandı.  

Gergin başlayan yeni haftada, Merkez Bankaları kararları ve ABD’de açıklanacak vergiler fiyatlamalar tarafında önplana çıkıyor. Yurtiçi tarafta Borsa İstanbul’u etkileyecek en önemli gelişmelerin başında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı olacak. TCMB’nın faiz kararı Perşembe günü açıklanacak ve genel beklenti MB’nın faizleri değiştirmeyeceği yönünde. Yurtdışı dinamiklerde Avrupa ve ABD borsa endekslerinde yeni rekorlar gelmeye devam ediyor.

Borsa İstanbul, BİST100 endeksine teknik anlamda baktığımızda ABD ile yaşanan vize krizi sonrası en düşük 99,210 seviyesi test edilmesinin ardından hızlı bir dipten çıkış süreci yaşandı. 110,321 ve 110,423 ikili zirvelerine tekrardan yaklaşan endekste, bu haftaya kâr satışları ile başlandı. 22 ve 100 GHO seviyeleri olan 104,750 seviyesi alt tarafta haftanın en önmli desteği olarak takip edilecek. Yükselişlerde ise 8 Ağustos ve 29 Ağustos tarihli zirveler hedef olarak kalmaya devam edecek. Borsa İstanbul’un ikili zirveyi yukarı yönde kırmak için 3. Deneme ile bir kez daha zirveleri yoklaması gerçekleşebilir.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)