Ana SayfaPiyasaSon çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?---

Son çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?

1 / 13
Son çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?
03 Aralık 2018 - 11:05 www.borsagundem.com

2018'de borsada en çok dikkat çeken sektörlerden biri bankacılık oldu. Bankalar, özellikle ikinci yarıdan itibaren sert satışlarla karşı karşıya kaldı. Eylül sonundan itibaren kurdaki dalgalanmaların kısmen durulmasının da etkisiyle bankalar da toparlanma eğilime girdi. Yılbaşından bu yana bankalardan iyi performans sergileyen sanayi şirketleri ise son dönemde hızını kesmiş durumda.

BANKALAR CAZİP Mİ?

Son dönemde bankalarda potansiyelin yükselmeye başladığı görüşleri sıklıkla dillendiriliyor. Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, son dört ayda dolar bazında BİST'in yaklaşık yüzde 33, bankaların yüzde 65 getiriye ulaştığını söylüyor. Dolardaki gerilemenin banka hisselerini pozitif etkilediğini belirten Kaya, "Borsanın büyük yatırımcıları 'Dolar düştükçe banka al, dolar yükseldikçe banka sat' stratejisi izliyor" diyor.

Global Menkul Değerler Stratejisti Rıdvan Baştürk, yıl içinde bankalara göre iyi performans sergileyen sanayi endeksinin ABD ile ilişkilerin normalleşmeye girmesiyle cazibesini bankalara kaptırdığı görüşünde. Bankalardaki ıskontonun sanayi şirketlerine göre yüksek olduğunu aktaran Baştürk, yıl sonuna kadar bankalardan daha iyi performans bekliyor.

Biz de hem bu beklentilerden yola çıkarak ve hem de finansalların tamamlanması nedeniyle banka bilançolarını inceledik. 18 bankanın 2018'in dokuz ayındaki aktifler, krediler, mevduat ve net kârlarını içeren bir tablo hazırladık. Beklentiler ile sonuçları karşılaştırdığımız haberimizde öngörüleri de analiz ettik. Sekiz aracı kurumun banka hisselerindeki öneri ve hedef fiyatlarını da öğrendik. Sekiz kurumun altısı Yapı Kredi Bankası (YKB), Akbank, Garanti ve Vakıfbank için 'al' dedi.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)