Ana SayfaPiyasaHaluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı---

Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı

9 / 11
Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı
16 Aralık 2013 - 10:42 www.borsagundem.com

KAÇAK İNŞAAT YASAĞINI DELMEK İSTEYENİN AKLINI PEYNİR EKMEKLE YEMESİ LAZIM

-Kaçak konut yapımı ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Haluk Sur: Artık bunu duymak bile istemiyorum açıkçası. Geçmişte maalesef yetkisizlikten, umursamazlıktan, ‘Aman canım, adamcağız gelsin orada barınıversin’ demekten kentlerin ellerini yüzlerine karıştırdık. Onu yapanlar ne kadar suçluysa, aracılık edenler ne kadar suçluysa, bu işten nemalananlar ne kadar suçluysa, yapılmasına seyirci kalan, ses seda çıkarmayan, engel olmayan, ya da izin veren, ya da hatta oralara alt yapı götürenler de en az onlar kadar suçlu. Allah’ın kulu bütün bunları yapacağını biliyorsan da oraları öyle güzel parselle ki, öyle bir şekillendir ki… Adam arsa mafyasına parayı veriyor, inşaat malzemesi alıyor, bin korku altında onu bunu görerekten 3-5 masa altı işlemle ev yapıyor. Bunu sen düzenlesen ne olur. Koy adamın önüne yapı modelini. Benzer paraya korkusuz yaşasın ne olur. ‘Yetkim yok orası belediyenin sınırları dışında’ deniyor.
Şimdi Türkiye sessiz sedası güzel bir şey yaptı. Türkiye’de 30 tane Büyükşehir Belediyesi ortaya çıktı. Eskiden Büyükşehir Belediyesi vardı ama sınırları çok belirgindi ve onun dışındaki bir takım Belde Belediyeleri istediği gibi at oynatabiliyorlardı. Şimdi bir şey çıktı ortaya. İdari mülkiyetle belediye yetki alanları çakıştı. Ancak bir büyükşehir belediyesi kentin bütün geneline sahip. İlçeler büyük ilçe, iller büyük il. Dolayısıyla nerede yaprak kımıldıyorsa büyükşehir belediyesi biliyor ve nereye planlama yapılıyorsa müdahale ediyor. Nerede kaçak inşaat varsa müdahale ediyor. Müsaade edene de, göz yumana da ceza var. Hem de hapis cezası var. Yapana, yaptırana. Şimdi bu şartlarda artık birilerinin bu yasağı delip de yapması için hakikaten aklını peynir ekmekle yemesi lazım. Zaten uzun zamandan beri kaçak yapı nispeten görmez olduk. Hızı azaldı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle17 Aralık 2013 10:07

    zafer çağlayan ın oğlu ağaoğlu sevinsin

  • SERKAN Ç17 Aralık 2013 09:04

    Evet acayip güven arttı. Halka arz öncesi 2,80 civarında hareket eden bir hisseyi 2,50 den (sözde) halka arz ettiniz(%10)halka arzı bilenler son 2 günde 2.90 a giderken malını satıp halka arzdan %10 daha ucuza elini kıpırdatmadan hisse sahibi oldu!!!Peki halka arzın haberini bir yerlerden alamayanlar ne olacak. Bu fırsat eşitliğine aykırı değil mi?