Ana SayfaPiyasaHaluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı---

Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı

8 / 11
Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı
16 Aralık 2013 - 10:42 www.borsagundem.com

KİMSEYİ, İSTEMİYORSA BULUNDUĞU YERDEN GÖÇE ZORLAMAMALI

-Mütekabiliyet Yasası’yla ilgili neler söylemek istersiniz?

Haluk Sur: Tabi ki pozitif… Türkiye’ye buradan ciddi bir sermaye girişi olacağı aşikar ve bunu bu seneki rakamlarda da görüyoruz.  Mütekabiliyete karşı değilim. Ama mütekabiliyetin fiyat dengelerini, arz-talep dengelerini alt üst etmesini de istemem. Bir zengin Körfez şeyhi gelip de buradan olmayacak rakama almış olmak için fiyatları pompalarsa bu bize zarar verir.

-Kentsel dönüşümde alınması gereken tedbirler nelerdir?

Haluk Sur: Bu olay bir gayrimenkul kentsel rant olayı değil. Bu olay mümkün olduğunca açık şeffaf ve adaletli tutum ve tavır sergileme olayı. Bu olay kamuoyunun ortak faydasına, kamuoyunun ortak menfaatine yönelik, kamu menfaatine yönelik bir olay… Ve bu olay toplumsal uzlaşı ve barış olayı… Ama eğer bu, bir kişisel rant kavgasına, şehrin dış semtlerine iterek, deyim yerindeyse oralarını başkalarına peşkeş çekme olayı olarak algılanırsa kötü bir noktaya gider. Fakat benim gördüğüm kadarıyla Türkiye’de sektöre çok yakından vakıf olan bir Çevre ve Şehircilik Bakanı ve ona bağlı bir bakanlık var. Bu anlamda çok seçici davranıyorlar. Mutlaka belediyelerin içinde olması gerekiyor. Çünkü halk belediyesine güveniyor ve yerel yönetimle yüz yüze gelebiliyor, başkanına derdini anlatabiliyor. Bakanlık ve belediyelerin dışında, bu sürecin içinde mutlaka TOKİ bulunmalı ve bu sürecin içinde GYO’lar olmalı.  Ama her ne olursa olsun istemedikleri sürece hiçbir kimseyi bulundukları bölgeden göç etmeye kimse zorlamamalı. Dolayısıyla bir defa ‘altın kural’,  istemedikçe kimseyi yerinden etmemek. Bu arada kentsel dönüşümde öncelikle mutlaka master planlaması olmalı, kentin bütünlüğüyle entegrasyonu iyi incelemeli.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle17 Aralık 2013 10:07

    zafer çağlayan ın oğlu ağaoğlu sevinsin

  • SERKAN Ç17 Aralık 2013 09:04

    Evet acayip güven arttı. Halka arz öncesi 2,80 civarında hareket eden bir hisseyi 2,50 den (sözde) halka arz ettiniz(%10)halka arzı bilenler son 2 günde 2.90 a giderken malını satıp halka arzdan %10 daha ucuza elini kıpırdatmadan hisse sahibi oldu!!!Peki halka arzın haberini bir yerlerden alamayanlar ne olacak. Bu fırsat eşitliğine aykırı değil mi?