Ana SayfaPiyasaHaluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı---

Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı

6 / 11
Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı
16 Aralık 2013 - 10:42 www.borsagundem.com

EMLAK KONUT’UN HEM SATIŞLARINDA HEM CİRODA CİDDİ ARTIŞ VAR

-Türkiye’deki konut ihtiyacı hangi verilerle belirleniyor veya ortaya çıkıyor?

Haluk Sur: Aslında bu soru direkt Türkiye İstatistik Kurumu’na sorulmalı.  Bu verileri onlar topluyorlar çünkü. Ama kriterlerden biri evlenen çift sayısı. Genelde evlenen çiftlerin adedi kadar konut satışı oluyor Türkiye’de. Bir başkası da Türkiye’deki doğum oranı ve yıllık artış. Bir tanesi de yaşa bağlı olarak alım gücü. Bunların hepsini irdeliyorlar. Ama daha sağlıklı bilgiyi TÜİK’e sormak lazım.

-Emlak sektöründe satışlar nasıl?

Haluk Sur: Geçen seneye nispetle katlanmış vaziyette. Geçen sene üçüncü çeyrek itibarıyla 500-550 binler civarında olan satış, bu sene 800 binlere dayanmış vaziyette. Bu anlamda ciddi bir artış var.  Emlak Konut’un rakamlarına baktığımızda da bir örnek vermek gerekirse, 2012 sene sonunda eriştiğimiz satış rakamını, bu yıl itibarıyla 7. ayın sonunda yakaladık. Ve şu anda üzerine çıkmış vaziyetteyiz. Hem satışlarda, hem ciroda artış var. Bu tabi projenin niteliği ve yeniliğiyle alakalı da olabilir. Sayısal olarak baktığımızda geçen seneye nispetle hem bizim özelimizde, hem sektör genelinde bir satış söz konusu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle17 Aralık 2013 10:07

    zafer çağlayan ın oğlu ağaoğlu sevinsin

  • SERKAN Ç17 Aralık 2013 09:04

    Evet acayip güven arttı. Halka arz öncesi 2,80 civarında hareket eden bir hisseyi 2,50 den (sözde) halka arz ettiniz(%10)halka arzı bilenler son 2 günde 2.90 a giderken malını satıp halka arzdan %10 daha ucuza elini kıpırdatmadan hisse sahibi oldu!!!Peki halka arzın haberini bir yerlerden alamayanlar ne olacak. Bu fırsat eşitliğine aykırı değil mi?