Ana SayfaPiyasaHaluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı---

Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı

2 / 11
Haluk Sur, Emlak Konut’u, Sukuk’u anlattı
16 Aralık 2013 - 10:42 www.borsagundem.com

EMLAK KONUT, DÜNYA GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDEKİ EN BÜYÜK İKİNCİ HALKA ARZ

Borsagundem.com- Başarılı bir halka arz gerçekleştirdiniz. Bu halka arz öbür şirketler için bir örnek olabilir mi? Fırsata çevrilebilir mi? Siz nasıl görüyorsunuz?

Haluk Sur:
Emlak Konut’un halka arzı ülke Sermaye Piyasaları tarihimiz açısından çok kıymetli bir halka arz. Bankacılık sektörünün dışında bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük halka arzlardan bir tanesi. Ama onun ötesinde bizim sektörümüz açısından, sektörün makroekonomimize yaptığı katkı, bu süreçte Türkiye’de yürütülen büyük kapsamlı altyapı ve üstyapı projeleri, yeni kurulacak kentler, kentsel dönüşüm, bunların hepsini dikkate aldığınızda gayrimenkul sektörünün önünü açmak, gayrimenkul sektörüne güveni tazelemek, gayrimenkul sektörüne finansman girişini hızlandırmak ve Sermaye Piyasaları yoluyla daha çok yatırım çekmek adına bu halka arz çok önemliydi. Hele hele Taksim Gezi Parkı olaylarından sonra bir anlamda örselenen Türk Sermaye Piyasalarına olan güveni yeniden tazelemek bakımından çok kıymetliydi.
Dönüp baktığımızda da 2008 küresel krizinden bu yana dünya üzerinde gerçekleştirilmiş gayrimenkul sektöründeki en önemli, en büyük ikinci halka arz. Birinci olan firma büyüklük olarak bizden takriben 3 kat daha büyük bir Amerikan gayrimenkul ortaklığı. Hatta Gezi Parkı olayları olmasaydı biz açık ara da birinci olurduk. Bu bile büyük bir olay. Tabi bu dünyadaki gayrimenkul yatırıcılarının gözünden kesinlikle kaçmıyor. Ülkeler değişirken, gelişirken; kentler değişir ve dönüşürken mutlaka ekonomik büyümeye ve mesafeler kat edilirken ülkelerin marka firmalara ihtiyaçları var. Bu anlamda Emlak Konut, ülkede gayrimenkul sektörü açısından ciddi bir dünya markası artık. Bunu söylemekten çekinmiyorum.

Aldığımız tepkiler, yurt dışından gelen bilgiler, değerlendirmeler, halka arza katılan firmaların ve fonların çeşitliliği. Tabi bu bir anlamda sorumluluk da yüklüyor. Evet, burada bir başarı hikayesi var. Ama bunu en önemlisi sürdürebilmek. Yani günün moda tabiriyle sürdürülebilirlik. Sürdürülebilirlik bu anlamda başarıda uygulanabilir. Her yere sürdürülebilirlik yaftası koymak kolay. Bu anlamda da bizim açımızdan da bu başarıyı sürdürmek, bu büyüme trendini sürdürerek Türk gayrimenkul sektörünün ve konut sektörünün daha sağlıklı bir yapıya kavuşarak güçlenerek bu süreci uluslararası birçok markayı çıkartmak bakımından öneminin farkındayız ve bu da bize sorumluluk getiriyor. İnanıyoruz ki ekip olarak arkadaşlarımızla beraber bize destek veren kuruluşlar, ortaklarımız olan özel sektör firmaları, müteahhit firmalar, Türk inşaat sektörü, tasarım sektörü hep birlikte yeni bir ufka doğru yelken açacağız. Bunu biz bir referans noktası olarak düşünüyoruz. Ümit ederim ki dileklerimiz, hayallerimiz gerçekleşir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru söyle17 Aralık 2013 10:07

    zafer çağlayan ın oğlu ağaoğlu sevinsin

  • SERKAN Ç17 Aralık 2013 09:04

    Evet acayip güven arttı. Halka arz öncesi 2,80 civarında hareket eden bir hisseyi 2,50 den (sözde) halka arz ettiniz(%10)halka arzı bilenler son 2 günde 2.90 a giderken malını satıp halka arzdan %10 daha ucuza elini kıpırdatmadan hisse sahibi oldu!!!Peki halka arzın haberini bir yerlerden alamayanlar ne olacak. Bu fırsat eşitliğine aykırı değil mi?