Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 26/08/2019---

Günün önemli şirket haberleri 26/08/2019

1 / 11
Günün önemli şirket haberleri 26/08/2019
26 Ağustos 2019 - 09:20 www.borsagundem.com

KARDEMİR bağlı kuruluşlarından KARDÖKMAK A.Ş. ile Özçelik İş Sendikası arasında bir süredir devam etmekte olan ve 2019-2020 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi bugünkü oturumda anlaşma ile sonuçlandı.  

Şirket merkezinde yapılan bugünkü oturuma KARDEMİR ve KARDÖKMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, KARDEMİR Genel Müdürü Dr.  Hüseyin Soykan ve KARDÖKMAK A.Ş. Şirket Müdürü Murat Canbaz katılırken, sendika tarafında ise HAK İŞ Konfederasyonu Genel Başkan  Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile sendika Şube Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri masada yer aldı. 

Ücret ve sosyal haklara yapılacak zamların görüşüldüğü bugünkü oturum sonunda taraflar masadan el sıkışarak ayrıldı.

Toplam 125 işçiyi kapsayan ve 1 Ocak 2019-31 Aralık 2020 dönemini kapsayan 2 yıllık sözleşmeyle, çalışanların ücretlerinde önemli iyileştirmeler sağlandı.

Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasından sonra işveren ve sendika heyeti, KARDÖKMAK Tesislerine geçerek sözleşme sonuçlarını çalışanlarla paylaştı.

Burada çalışanlara seslenen KARDEMİR ve KARDÖKMAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Kardemir'in çok büyük bir aile olduğunu belirterek şunları söyledi: 

 " Mart ayında KARDEMİR Toplu İş Sözleşmesi imzalanırken sizlere KARDÖKMAK çalışanlarımızın da Toplu İş Sözleşmesi kapsamına alınması konusunda Yönetim Kurulumuz adına söz vermiştim. Bugün o sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğu ile karşınızdayız. Sizlere hem  KARDÖKMAK hem de KARDEMİR Yönetim Kurullarımız adına hitap ediyorum.  

Yönetim Kurulu Üyelerimizin de selamlarını sizlere iletiyorum. Şimdi bizim sizlerden isteğimiz, sendika başkanımızın açıklayacağı zam oranı kadar, en az o kadar üretim artışı için gayret göstermeniz. Bizi, sendika yönetimimizi, Genel Müdürümüzü mahcup etmeyeceğinizi biliyorum. KARDÖKMAK olarak çok ciddi yatırım planlarımız var.

Sizlerin daha uzun yıllar bu şirketlerde daha güvenli şekilde çalışıp istikbalinizi elde etmeniz için o yatırımları yapacağız. Devletimizin ve hükümetimizin başarıları bize en büyük yolu açıyor. Bu destek devam etsin, başarılı olsun. KARDEMİR'in, KARDÖKMAK'ın, KARÇEL'in başarıları devam etsin. Ülkemizdeki refah payını artırmamızda hepimizin bir katkısı olsun. Sizlerden gayret görmeliyiz ki, özveri görmeliyiz ki bu yatırımları yapabilelim. Önümüzdeki 3 senede çok fazla yatırım yapacağız ve sizler için daha yüksek bir refah seviyesini yakalayacağız. Tüm çalışanlarımıza güveniyorum. İmzalanan Toplu

Sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını, kazasız bir şekilde, sağlıklı ve huzurlu bir aile ve iş yaşam geçirmenizi diliyorum ve sizleri saygı ve sevgi ile kucaklıyorum" Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş  Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'de yaptığı konuşmada,  KARDEMİR'in ve bağlı şirketleri KARÇEL ve KARDÖKMAK işçilerinin gayretli çalışmaları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin akılcı hamleleri sayesinde altın çağını yaşadığını ifade ederek, üyelerini mutlu eden bir toplu iş sözleşmesi imzalamış olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Birçok maddi ve sosyal kazanımların yer aldığı toplu iş sözleşmenin üyelerine, KARDÖKMAK'a KARDEMİR'e, ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Değirmenci, "Üyelerimizin verimli ve fedakarca yaptığı çalışmalar ve Kardemir Yönetim Kurulu ve ekibinin yatırım ve büyüme odaklı çalışmaları sayesinde Kardemir, sadece Türkiye'de değil, dünyada da bir marka haline gelmiştir. Tabi sürecin bir ekip işi olduğunu iyi biliyoruz. İşçisiyle, işvereniyle, yöneticileriyle, sendikasıyla uyum içerisinde, huzur ve barış ortamının tesis edilmesiyle bu işler başarılmıştır. Bu tablo sayesinde KARDÖKMAK'taki üyelerimize birinci yıl için yüzde 41'i aşan zam artışı sağladık.

Ortaya çıkan bu başarıya katkı sunan başta üyelerimiz olmak üzere yönetim kurulundaki ailelerimize, bağımsız üyelerimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, Kardemir en kısa sürede yılda 3,5 milyon ton kapasiteye ulaşacak ve bu sayede daha fazla üretim ve istihdam ortamı sağlayacaktır. Böylelikle Kardemir, bölge ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sunacaktır" diye konuştu.

    "Özellikle son dönemde Kardemir'den her gün yeni yatırım haberleri gelmesinden, ürün yelpazesini genişlediğini duymaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diyen Değirmenci, "Demir çelik sektöründe dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alan Kardemir'in yapmış olduğu milli hamleler gerçekten gurur verici. Demiryolu ray üretiminden tekerine kadar birçok ürünün üretimi için çalışmalar yapılması göğsümüzü kabartıyor. Üretim kapasiteleri ile birlikte ürün çeşitliliğini de artıran  Kardemir, inşallah önümüzdeki süreçte savunma sanayinde ve yerli otomobil konusunda üstüne düşen sorumluluk ve kararlılığı ortaya koyacaktır" dedi.  

 Kardemir'in ortaya koymuş olduğu hedefe ulaşması için üyeleriyle birlikte canla başla çalıştıklarını kaydeden Genel Başkan Değirmenci,

"Cumhuriyetimizin ilk entegre demir çelik fabrikası olan ve fabrikalar yapan fabrikalar olarak nam salan Kardemir'in hem Karabük ve çevresine, hem de ülkemiz ekonomisine katkı vermeye devam etmesi gibi bir derdimiz var bizim. Kardemir'i Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te, bugünden daha güçlü ve daha büyük görmek, en büyük arzumuzdur. Çünkü biz biliyoruz ki Kardemir ayakta ve güçlüyse işçiler olarak bizler de güçlüyüz ve dimdik ayaktayız demektir " ifadelerini kullandı.  

Yerlileşme yolunda özellikle savunma sanayinden otomotiv sektörüne kadar Kardemir bünyesinde bir dizi çalışmalar yapılmasını heyecanla takip ettiklerinin altını çizen Değirmenci, "Savunma sanayimiz ve otomotiv sektörümüz Kardemir aracılığıyla inşallah Türk işçisinin, üyelerimizin ellerinde yükselecek. Bu yönde Kardemir'de yapılan çalışmaları takdirle izliyoruz. Millileşme için atılacak her adıma biz işçiler olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Kardemir aynı zamanda üstlenmiş olduğu misyon ve vizyonla milli bekamızın en önemli yapı taşlarındandır. Bu nedenle zaman Kardemir'i daha da büyütme zamanıdır. Gün, Kardemir olarak ülkemiz ekonomisine en büyük katkıyı sunma günüdür" dedi.

Tören alanında "İşçi sendika omuz omuza" sloganları atan işçiler ise sözleşmeden duydukları memnuniyeti dile getirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)