Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 23/07/2019---

Günün önemli şirket haberleri 23/07/2019

1 / 12
Günün önemli şirket haberleri 23/07/2019
23 Temmuz 2019 - 08:50 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM

Kervansaray Yatırım Holding (KERVN), şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer'in, şirketin Yönetim Kurulu Onursal Başkanı babası Ertan Sayılgan, manipülasyon suçundan hapiste olan kardeşi Selim Sayılgan, Murat Uluırmak, Zuhal Tılhaslı ve Ahmet Serbest hakkında yaptığı suç duyurusuyla çalkalanıyor.

İMZA TAKLİDİYLE SAHTE YÖNETİM KURULU KARARI

Suç duyurusuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer ile Yönetim Kurulu Üyesi Miray Ercan'ın imzasını taklit ederek, şirketin imza yetkilerinin değiştirilebilmesi için usulsüz sahte yönetim kurulu kararı alan Selim Sayılgan, Ertan Sayılgan Murat Uluırmak ve Zuhal Tılhaslı'nın, bu kararı Noter'de usulsüz şekilde suret tasdiği yaptırarak Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde tescil ettirmeye çalıştı.

Söz konusu sahtekarlığın şirket tarafından fark edilmesinin ardından, Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne itiraz edilerek sahte imzalı sahte yönetim kurulu kararının tescil ve ilanı engellendi. Bu durum üzerine, Zeynep Tümer ile Miray Ercan, Tümer'in kardeşi Selim Sayılgan, babası Ertan Sayılgan ve beraberindeki 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

ŞİRKETİ BİRLİKTE HAREKET ETTİKLERİ KİŞİYE BORÇLANDIRIP, İÇİNİ BOŞALTTILAR

Açıklamada, YKB Zeynep Tümer'in, Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan tarafından, imza yetkilisi oldukları döneme ilişkin olarak geçmişe dönük Kervansaray Yönetim Holding'i, usulsüz şekilde birlikte hareket ettikleri Ahmet Serbest ve yönetimini ellerinde bulundurdukları ilişkili taraflara borçlandırarak şirketin içini boşalttıkları gerekçesiyle, üç isim hakkında da suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

ÖZEL BELGEDE SAHTECİLİK VE NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK İDDİANAMEDE

Savcılık tarafından yapılan soruşturma neticesinde, yönetim kurulu kararı oluşturma, Zeynep Tümer ve Miray Ercan'ın imzalarının Murat Uluırmak tarafından atılması, alınan kararların uygulanması ve ilanı noktasında Zuhal Tılhaslı tarafından suça iştirak edilmesi, Ertan Sayılgan, Selim Sayılgan, Murat Uluırmak ve Zuhal Tılhaslı tarafından sahte özel belge hazırlamaları, bu sahte özel belgeyi kamu kurumu olan Noter'de tasdik ettirerek kullanmaları, aynı niteliğe sahip Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etmeye ve uygulamaya çalışmaları, şüphelilerin kendi yararlarına, Kervansaray Yatırım Holding ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer aleyhinde tasarrufta bulunma, sahte yönetim kurulu kararı üretip noterde tasdik ettirip bu hileli hareketle dolandırıcılık eylemine noter ve Ticaret Sicil Gazetesini de araç olarak kullanmaları nedeniyle Ertan Sayılgan, Selim Sayılgan, Murat Uluırmak ile Zuhal Tılhaslı hakkında özel belgede sahtecilik suçundan ve nitelikli dolandırıcılık suçundan cezalandırılmalarına ilişkin iddianame hazırlandı.

Bunlara ek olarak, Kervansaray'ı geçmişe yönelik muvazaalı olarak borçlandırarak zarara uğratmaları dolayısıyla Ertan Sayılgan ve Selim Sayılgan'ın 2 kez aynı suçu işlemeleri, yani aynı şekilde 2 ayrı seferde şirketi muvazaalı olarak borçlandırmaları ve zarara uğratmaları nedeniyle 2 kez nitelikli dolandırıcılık suçundan, diğer şüpheli Ahmet Serbest'in de Sayılganlar'ın gerçekleştirdiği ilk eylemde işlemlerini kolaylaştırması sebebiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan cezalandırılmalarına yönelik talep de iddianemede yer aldı.

İSTANBUL 15. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE CEZA DAVASI AÇILDI

Açıklamaya göre, hazırlanan iddianame kabul edilerek, İstanbul 15'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ertan Sayılgan, Selim Sayılgan, Murat Uluırmak, Zuhal Tılhaslı ve Ahmet Serbest hakkında özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan ceza davası açıldı.

ZEYNEP TÜMER SAHİP OLDUĞU YÜZDE 62 PAYI DEVRETTİ

Bu sabah KAP'ta yer alan açıklamada, Kervansaray'ın hakim ortağı Zeynep Tümer'in yüzde 62.05 oranında sahip olduğu 365.196.660 adet payını devretmesi dikkat çekmişti. Açıklamada söz konusu payları, yüzde 51.79 oranında Ertan Sayılgan, yüzde 10.27 oranında da Selim Sayılgan'ın aldığı bilgisine yer verilmişti.

SELİM SAYILGAN 'MANİPÜLASYON' SUÇUNDAN HAPİSTE

‘İranlı ortak geliyor’ açıklamasıyla hisse satışına zemin hazırlayan ve manipülasyon suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptıran iş adamı Selim Sayılgan, geçtğimiz Mayıs ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)