Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 11/7/2019---

Günün önemli şirket haberleri 11/7/2019

3 / 9
Günün önemli şirket haberleri 11/7/2019
11 Temmuz 2019 - 08:30 www.borsagundem.com

Türkiye’nin ‘Süper Teşvikli’ 23 projesi arasında yer alan Sasa’nın Yumurtalık yatırımında ayrıntılar netleşiyor. 5 alt şirketle hayata geçirilecek projede Sasa direkt ortak almayacak. Yerli ve yabancı ortaklar biri liman işletmesi olmak üzere kurulacak 5 alt şirkete yarı yarıya ya da azınlık hissesi olarak ortak kabul edilecek ancak söz hakkı Sasa’da olacak. 

Dünya'dan Handan Sema Ceylan'ın haberine göre, 2015 yılında Erdemoğlu Holding tarafından alınan Sasa’nın yatırım planları düzenlenen bir basın buluşmasıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Sasa olarak Yumurtalık'ta yapacağımız yatırımı beş ana şirkete böleceğiz önümüzdeki süreçte bu şirketlere yerli ya da yabancı ortak alabiliriz” diye konuştu. Sasa’nın yatırımına dünya çapında 7 kuruluşun ortak olmak istediğini ifade eden Erdemoğlu, bunların 3 tanesinin Japonya, 2 tanesinin Güney Kore, birinin Kuveyt ve diğerinin de Avrupa'dan şirket olduğunu kaydetti. Erdemoğlu, ortak olmaya talip kuruluşlardan ikisinin stratejik ortak olarak ilgilendiğini belirtti. Erdemoğlu, ÇED raporu ve onayların ardından bu şirketlerle görüşeceklerini belirterek, "Sasa’ya ortak almayacağız, Sasa’nın alt şirket kuruluşlarına ortak alacağız. Bu ortaklık yüzde 50’yi geçmeyecek, kontrol mekanizması Sasa’da olacak" ifadelerini kullandı. 

2015 yılında Sasa’yı aldıklarında firmanın cirosunun 400 milyon dolar olduğunu kaydeden Erdemoğlu, şunları söyledi. “1.5 yıl şirketi anladık ve yatırımlara başladık. Bu yatırımlardan biri dünyada tek bünye altında bulunan yıllık 350 bin tonluk elyaf tesisi. Tesis üretime başladı. Şu anda inşaatı devam eden diğer yatırımlarımızı 2020’de tamamlayacağız. Bunlar tamamlandığında, 2015’te 400 milyon dolar olan ciro 2021’de 1.9 milyar dolara ulaşacak."  

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)