Ana SayfaPiyasaGünlük üç rapor, bir de seans arası---

Günlük üç rapor, bir de seans arası

8 / 9
Günlük üç rapor, bir de seans arası
12 Kasım 2013 - 11:00 www.borsagundem.com

YIL KAPANIŞINDA BORSA İSTANBUL’DA HEDEF SEVİYEMİZ 83.500

-Borsada, dolarda, altında yıl sonu beklentileriniz neler?

Osman Kadri Koca: En sevdiğim ve zevkle paylaştığım soru grubu… Son küresel dalgalanma sonrasında FED’in Bernanke’yle beraber çıkması artık zor. Alım programındaki sınırlama ve sonlandırmayı FED artık yeni başkanı Yellen’a bıraktı. Bu net. Amerika’daki veriler birbirinden karışık geliyor. Hem istihdam verileri bu süreçte dalgalanma seyrediyor, hem konut, hem de büyümeyle ilgili tüm veriler. Amerika, özellikle FED finansal piyasadan çekilmediği sürece, gelişmekte olan ülkeler ve özellikle bizim korkmamızı gerektirecek bir durum yok ancak bazı iç yapısal kırılganlıklarımız var. Enflasyon açıklandı, beklentilerin çok çok üstünde. Faiz oranlarımızda, politika faiziyle mevcut faiz oranları arasında ciddi makaslar var. Her ne kadar Merkez Bankası bunu baskılamaya çalışsa da Dolar/TL 1.92 gibi bir kırmızı çizgi çizdi. Ama bu rakam rasyonel olarak şu anda işlem gören fiyatların çok çok üzerinde. Bu durum net döviz pozisyonu açığı olan şirketleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Biz burada Türkiye’nin biraz daha yurt dışı piyasalardan negatif ayrışmaya devam edeceğini öngörüyoruz.

Yıl sonu rallisi, Noel Baba rallisi yaşanır mı bilinmez ama, bize en az yansıyacak piyasalardan biri de Borsa İstanbul olacak. Faizlerde dalgalanma devam eder. Yıl kapanışında Borsa İstanbul’da hedef seviyemiz 83.500.
Dolar/TL yıl içi 2.08 seviyelerini test etti. Bunlar aralığa kadar yine test edilebilir. Ama bizim beklentimiz yıl sonunda 1.98 yönünde.

Altın da aslında gelişmekte olan piyasalar gibi. Dediğim gibi Amerika çekilmediği sürece altında sert bir satış beklemiyoruz. 1180 dolar yıl içerisinde görülen en düşük seviyeydi zaten. Bu seviye tekrardan test edilmeye doğru bir geri satış dalgası olsa da biz 1180 doların altını kesinlikle beklemiyoruz yıl kapanışına kadar. Amerika en azından, “Biz evet 85 milyar dolarlık varlık alımlarını sınırlanmaya ve sonlandırmaya başladık” dediği anda, altında artık alış tarafında olmamakta fayda var. Orada da beklentimiz 1450 doların test edilmesi yönünde.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)