Ana SayfaPiyasaGünlük üç rapor, bir de seans arası---

Günlük üç rapor, bir de seans arası

2 / 9
Günlük üç rapor, bir de seans arası
12 Kasım 2013 - 11:00 www.borsagundem.com

BİZ ÖNCE SATIŞÇILARIMIZI VE KENDİ PERSONELİMİZİ EĞİTİYORUZ

Borsagundem.com-Araştırma servisleri yatırımcıya nasıl yön veriyor?

Osman Kadri Koca: Aracı kuruluş olarak en büyük farkımız hem Foreks’te, hem vadelide hem de Borsa İstanbul’da, otomatik olarak müşterilerimize stratejiler belirtmemiz ve günlük bültenlerimizi hazırlamamız. Biz çalışmaya sabah erken başlıyoruz. Yatırımcılar için en hızlı ve en erken şekilde saat 8 gibi bültenlerimizi tamamlıyoruz.
Bu süreçte neler yapıyoruz? Genel bir yapılandırma olarak, sabah geldiğimizde Asya ve Amerika seansının kapanışını okuyoruz. Ardından dünyadaki küresel piyasalarla ilgili gelen beklentilere bakıyoruz. Bundan sonra ilk etaptaki noktamız, vadeli piyasaların açılışıyla ilgili beklentiler ve öngörülerde bulunmak. Dolar/TL’nin son konumunu, altın ve Euro/Dolar’ı en azından 5/24 Foreks piyasaları açık olduğu için onların genel seyrini izleme şansımız var. Koordineli bir iş dağılımıyla birlikte bu süreçte bunları takip ediyoruz. Genel olarak piyasaları izledikten sonra gün içerisindeki stratejilerimiz başlıyor.

Biz, yatırımcılardan önce satışçılarımızı ve kendi personelimizi eğitiyoruz. Her sabah öncelikle trading ve hisse ekibiyle bir toplantımız var. Saat 08.30 dolaylarında başlayan bu toplantı yatırım komitesi toplantısıyla devam ediyor. Şirketin, portföy şirketinin genel stratejilerini ve beklentilerini paylaşıyoruz araştırma departmanıyla birlikte. İzmir, Ankara, Kapalıçarşı şubeleriyle birlikte telekonferans yoluyla yine aktif olarak tüm günlük değerlendirmelerimizi ve stratejilerimizi ortaya koyuyoruz. Bu toplantılar öncesinde zaten bültenimiz çıkmış oluyor ve piyasayı incelemeye başlıyoruz. Bu, sabah yoğunluğuyla başlayan süreç…
Farklı olarak yaptığımız ve kendimizi de çok net izleyebildiğimiz bir performans değerlendirme tablomuz var. Performans tablolarımızın tamamını sitemizde İngilizce, Türkçe ve Arapça olarak yayınlıyoruz. Aynı zamanda günlük bülten de çıktığı için, yatırımcımız olsun veya olmasın herkes sitemizden rahatlıkla takip edebiliyor.
Bu arada, “Neden Arapça?” diye sorabilirsiniz? Biliyorsunuz, farklı yurt dışı yatırımları oluyor. Son dönemde Körfez sermayesinde ise Türkiye ilgisi var. Bu aynı zamanda özellikle Euro Bölgesi’ndeki kriz sonrasında kaçan bir Körfez sermayesi. Burada ülkemizi radar ülke olarak alıyorlar ki otomatik olarak bizim cari açığımızın kapanma süreçlerinde ciddi bir Türkiye’ye ilgisi ve yatırımları gerçekleşiyor. Bunlar hem fiziki doğrudan yatırımlar hem de portföy yatırımları olarak değerlendirildiği için biz de dil çeşitliliğimizde araştırmada ve de bülten türlerimizde bir çok şey yapmaya çalışıyoruz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)