Ana SayfaYatırımcı KöşesiGSD Holding ve Fonet sorusu---

GSD Holding ve Fonet sorusu

1 / 2
GSD Holding ve Fonet sorusu
14 Ekim 2022 - 09:08 www.borsagundem.com

GÖSTERGELER ORTALAMALARIN ALTINDA

SORU- GSDHO kaça kadar çıkabilir? Hedef fiyat nedir?

Filiz Üzen

CEVAP- 1999 yılında borsaya gelen GSD Holding, uzunca bir süre yatayda dalgalı hareket etti. Mart 2020’den itibaren ise piyasaya yönelik artan ilgiyle birlikte hisse de ciddi bir artış kaydetti. Fiyatı 23 Mart 2020’de en düşük 83 kuruşa kadar inerken sonrasında yükselen hareketi öne çıktı. Arada sert düşüşler yaşasa da 13 Ekim 2022 günü kapanışını 5,24 TL’den gerçekleştirdi. Geride kalan yaklaşık 2,5 yılı geçkin sürede değer artışı yüzde 531 oldu. Gözlenen değer artışına rağmen gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri oldukça makul seviyelerde bulunuyor. Her iki oran da sektör ortalamalarının altında seyrediyor. GSD Holding son üç yılın ilk ikisinde düşen bir kârlılık gerçekleştirirken 2021 faaliyet döneminde kârını kayda değer oranda artırdı. Bu yılın ilk yarısında da artışın devam etmesi olumlu olarak değerlendirilmeli. Firma yılın ilk yarısında kârını yüzde 183 oranında artırırken yıl sonunda da önemli bir değişiklik olmaması halinde artış ivmesinin sürmesi beklenmeli. Şirket büyümesini koruyabildiği ölçüde yatırımcının ilgisinin devam etmesi için uygun zemin korunacak.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Açıkça15 Ekim 2022 09:57

    Alavere dalavere!  Doldur boşalt emniyete al tekrar çek aşağı topla çıkar yukarı dağıt.  Bilhassa bu yazılım şirketleri  30- 50 yi geçmeyen elemanları sadece yazılım mı üretiyor yoksa bilgisayar başında  maniplasyon  mu üretiyor?  Çünkü fiyatları çok şişkin.

  • FİNANS DÜNYASI14 Ekim 2022 11:00

    İKİ HİSSE SENEDİ DE DİKKATLI OLMAK LAZIM.TÜM HİSSE SENETLERİ ZATEN ŞİŞMİŞ DURUMDA.OCAK-ŞUBAT AYINDA BÜYÜK OLUMSUZLUKLAR OLABİLİR EKONOMİDE DÜNYA DA.