Ana SayfaŞirket HaberleriHaluk Görgün Aselsan’ı anlattı ---

Haluk Görgün Aselsan’ı anlattı

4 / 15
Haluk Görgün Aselsan’ı anlattı
01 Ağustos 2018 - 16:57 www.borsagundem.com

-2017’de 2016’ya göre yüzde 42 civarında bir ciro büyümesi gerçekleştirdiniz. Bu büyüme hangi alanlardan geldi?

-2017 sonunda 5 milyar 360 milyon TL ciroya ulaştık. Bu büyümede her faaliyet alanımız hayati önem taşıyor. Bir yıl radar veya silah sistemleri ciromuzda önemli yer tutarken, diğer yıl havacılık elektroniği sistemleri ipi göğüslüyor. 2017 yılında gerek savunma gerekse savunma dışı alanlarda ciro artışı yaşadık. Bu yıl büyüme önemli ölçüde mikro elektronik, güdüm ve elektro-optik, ulaşım, güvenlik, enerji ve otomasyon sistemleriyle haberleşme ve bilgi teknolojileri alanları kaynaklı olarak gerçekleşti. 

-Burada payı değişecek yükselecek azalacak alanlar olacak mı? 

-Yurt içi ve yurt dışı ihracat siparişleriyle birlikte radar ve elektronik harp ürünleri, orta ve alçak irtifa hava savunma füze sistemleri, namlulu hava savunma sistemleri ve sivil teknolojilere yönelik projelerle ilgili alanlarda önümüzdeki 5 yıl içinde artış olmasını bekliyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sabır02 Ağustos 2018 00:41

    F35 vazgeçip arge ve Ruslarla mig uçakları geliştirmeye odaklanılması daha mantıklı olmazmı.

  • Alp Tiğin01 Ağustos 2018 21:11

    TSK.nin dışa bağımlılığı ortadan kaldırıldıkça,Türk ulusu daha güçlü ve bağımsız olacaktır.Aselsan nın yöneticilerine müteşekkiriz.Başarılarının devamını diliyoruz.

  • Yorumspor01 Ağustos 2018 19:16

    Aselsan'ın 2018 yılının sonunda HAVASOJ, MİLGEM, ALTAY gibi projelerin imzalanmasını bekliyorum. Bu projelerden yaklaşık 2 milyar USD sipariş gündeme gelebilir. Özellikle Altay ve Havasoj için uzun yıllar sipariş alınacağını düşünüyorum. Aselsan şuan için sağlık sektörüne yoğunlaşmış durumda. Sağlık sektöründe kullanılan ürünlerin tamamı ithal durumda. Sağlık sektöründe özellikle Mobil Dijital X-Ray Cihazı ve Manyetik Rezonans (MR) Görüntüleme Cihazı konusunda üretim yapılacak. Radyo dalgaları, mikroelektronik ve Nanoteknoloji konusunda büyük birikimi olan Aselsan'ın bu ürünleri üretmesi uzun sürmeyecektir. Sağlık sektörü ürünlerinde katma değer çok yüksek ürün çeşitlemesine gidilmesi halinde Aselsan sağlık sektöründe adından bahsettirecektir.

  • Okie Dokie01 Ağustos 2018 17:55

    Ben Asel*san Masal*san anlamam. Bize masal anlatma. 47 TL'den malı verdik KY'ye.

  • ergn01 Ağustos 2018 18:37

    Psıkopat Okıe...Yine yalanlara devam...O bi,r zavallı...Çok acıtmışlar hala dinmememiş.Yapamayacağı şeyleri olmuş gibi hissediyor,hayalediyor...