Ana SayfaYatırımcı KöşesiGoodyear ve Emlak Konut sorusu---

Goodyear ve Emlak Konut sorusu

2 / 2
Goodyear ve Emlak Konut sorusu
26 Temmuz 2019 - 08:49 www.borsagundem.com

YABANCI SATIŞLARIYLA GERİLİYOR

SORU-Borsadaki ilk açılış fiyatının altında seyreden EKGYO toparlayabilir mi?

Pamir Çerçi

CEVAP-Emlak Konut GYO, sektörünün en büyüklerinden olmakla birlikte yatırımcısına uzun vadede kazandıramayan bir yapıya sahip. Sektörün performansını gösteren BIST GYO Endeksi yakından takip edildiğinde uzun vadede yatırımcıları memnun edebilecek bir performans sergileyemiyor. Emlak Konut GYO hissesi de benzer bir durum sergiliyor. Hisse son olarak düzeltilmiş verilerle en yüksek 2,98 TL’yi test ederken sonrasında sürekli geriledi. Düşüş geçtiğimiz mayıs ayında düzeltilmiş verilerle 1,04 TL’ye kadar sürdü. Sonrasında piyasadaki genel eğilimin de etkisiyle bir miktar toparlandı ve şimdilerde 1,25 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirket son iki yılda gelirini artırma noktasında zorlanırken kârını düşürdü. Açıklanan 2019 ilk çeyrek bilançosundaysa gelirdeki düşüş daha belirgin olurken kârdaki düşüş de buna paralel olarak daha ciddi boyutlarda geriledi. Firmanın mali tabloları daha yakından takip edildiğinde düşüşe rağmen maliyet ve gider kaleminin arttığı ve buna bağlı olarak esas faaliyetlerden ötürü zarara döndüğünü görebilmekteyiz. Bununla birlikte şirket, diğer faaliyet kaleminden elde ettiği gelirle dönem sonunda kâra gelmeyi başardı. Ancak oluşan 47,9 milyon TL tutarındaki kâr rakamı bir önceki yıl elde edilen 867,3 milyon TL’nin hayli gerisinde kaldı. Sektördeki durgunluğun devam etmesi halinde şirketin yıl sonunda da benzer bir performans sergilemesi şaşırtmayacaktır. Bu da ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde yansımakta. Takas verileri ise yabancı işlemlerinin ağırlıklı olarak satış yönlü olduğunu gösteriyor. Son iki yıl devam eden satışların 2019’da da sürmesi fiyatın halka arz rakamının altına gerilemesinde etkili oldu. Yılbaşında halka açık kısmın yüzde 61,10’u borsada işlem görürken oran 11 Temmuz 2019 günü yüzde 53,49’a geriledi. Satışların sürmesi halindeyse hissenin yukarı yönlü ataklarının zayıf kalması sürpriz olmayacaktır.


YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekgyo yazıklar olsun 26 Temmuz 2019 19:46

    akşama kadar reklam vereceğinize yatırımcıya temmettü verin şu rezil fiyata bakın bana borsa diyene uzak dur diyorum hep böyle sacma fiyatlar yüzünden yatırımcıya 5 krş para kazandıracağız diye akılları cıkıyor 

  • Numan Kaya26 Temmuz 2019 14:29

    Goldaşta son durum nedir? Yalınkayalar acilen kamuoyuna açıklama yapsın.İşçilerin alacakları ve sigorta borçları ödendimi? Açılacağı söylenen tazminat davasında durum nedir?Üretime ne zaman geçilecek?

  • HALİL TÜRK26 Temmuz 2019 09:33

    ekgyo 3 seneden önce yükselmez.inşaat sektörü felaket.plansız inşaat izinleri durumu bu hale getirildi.

  • HALİL TÜRK26 Temmuz 2019 09:32

    basında yer alan habere göre koceelinde lastik üreten ünlü bir firmadan 4 çalışan 4 milyar TL (4 Trilyon TL eski )zimmetine geçirmiş acaba bu firma olabilirmi.zarar ondan olabilir.

  • Bika26 Temmuz 2019 09:02

    EKGYO,  inşaat sektörünün durumunu yansıtıyor.