Ana SayfaYatırımcı KöşesiGoodyear ve Emlak Konut sorusu---

Goodyear ve Emlak Konut sorusu

1 / 2
Goodyear ve Emlak Konut sorusu
26 Temmuz 2019 - 08:49 www.borsagundem.com

ZARAR SATIŞ BASKISINA YOL AÇIYOR

SORU- Goodyear için ne düşüyorsunuz? Mali yapısı borç durumu ve orta vade için yatırım yapılabilir pozisyonda mı? Bilgi verebilir misiniz? 

Hakan 

CEVAP-İki yıldır kârını artıran Good-Year, son açıkladığı 2019 üç aylık bilançosunda ise zarara döndü. Firma, gelirindeki artışa rağmen yüksek finansal giderler nedeniyle ilk çeyrekte zarar açıkladı. Gözlenen yüksek borçluluk yapısı nedeniyle artan döviz kurundan olumsuz yönde etkilenirken söz konusu durum zarar etmesinde etkili oldu. Aynı şekilde devam etmesi halinde firmanın yıl sonunda da zarar açıklaması olasılık dahilinde bulunuyor Kurdaki artış borçluluk yapısının artmasında önemli bir paya sahip. Bu da ister istemez mali yapıda sıkıntıya neden oluyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Eylül 2017’den bu yana aşağı yönlü düşüş eğilimi öne çıkıyor. 11 Eylül 2017 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,98 TL’ye kadar yükselse de sonrasında sürekli geriledi ve teknik olarak uzun vadeli çıkış trendinin destek bölgesi olan 3,10 TL’yi aşağı yönlü kırdı. Sonrasında da düşüş devam ederken geçtiğimiz mayıs ayında 2,37 TL’ye kadar indi. Şimdilerde ise 2,55 TL’den işlem görmekte. Önceki destek bölgesi direnç bölgesine dönüşürken mevcut seviyeler ise yeni destek bölgesi konumunda bulunuyor. Hissenin bu seviyelerde tutunması ve yönünü yukarı çevirebilmesi için alıcıların güçlenebilmesi gerekiyor. Takas verileri takip edildiğindeyse halka açık kısmın yüzde 49,68’inin yabancı saklamasında olduğu görülmekte. Oluşan zarara ilave yabancıların yılın ilk gününden bu yana daha ziyade satış ağırlıklı işlemlerde bulunmaları da hisse üzerinde basıya neden oluyor.   

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekgyo yazıklar olsun 26 Temmuz 2019 19:46

    akşama kadar reklam vereceğinize yatırımcıya temmettü verin şu rezil fiyata bakın bana borsa diyene uzak dur diyorum hep böyle sacma fiyatlar yüzünden yatırımcıya 5 krş para kazandıracağız diye akılları cıkıyor 

  • Numan Kaya26 Temmuz 2019 14:29

    Goldaşta son durum nedir? Yalınkayalar acilen kamuoyuna açıklama yapsın.İşçilerin alacakları ve sigorta borçları ödendimi? Açılacağı söylenen tazminat davasında durum nedir?Üretime ne zaman geçilecek?

  • HALİL TÜRK26 Temmuz 2019 09:33

    ekgyo 3 seneden önce yükselmez.inşaat sektörü felaket.plansız inşaat izinleri durumu bu hale getirildi.

  • HALİL TÜRK26 Temmuz 2019 09:32

    basında yer alan habere göre koceelinde lastik üreten ünlü bir firmadan 4 çalışan 4 milyar TL (4 Trilyon TL eski )zimmetine geçirmiş acaba bu firma olabilirmi.zarar ondan olabilir.

  • Bika26 Temmuz 2019 09:02

    EKGYO,  inşaat sektörünün durumunu yansıtıyor.