Ana SayfaYatırımcı KöşesiGöltaş ve Karsan sorusu---

Göltaş ve Karsan sorusu

2 / 2
Göltaş ve Karsan sorusu
20 Mayıs 2020 - 08:51 www.borsagundem.com

İHALE TEMMUZA ERTELENDİ

SORU- Portföyümde Karsan hissesi var ve maliyetim 1,92 lira. Acaba bu seviyeyi geçer mi? Geçerse ne kadar sürer? ABD ihalesi de ertelendi. Yanıtlarsanız sevinirim. 

İbrahim Nalbant 

CEVAP- Borsada işlem gören hisselerin kısa sürelerde herhangi bir nedenden dolayı dalgalanmalarda bulunması normaldir. Uzun vadede istikrarlı bir çıkış için ise daha fazlasına ihtiyaç vardır. Temel dayanak da şirketin büyümesidir. Eğer şirket gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artırabiliyorsa hisseye ilgi de artacağı gibi prim potansiyeli de yükselecektir. Söz konusu durum Karsan hissesi için de geçerlidir. Şirket, son dört yıldır bir zarar bir kâr döngüsü ile hareket ediyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kâr açıklaması 2020 yıl sonunda aynı rutinin devamı halinde zarar etme ihtimalini öne çıkaracaktır. Bu da hissenin çıkma potansiyeli üzerinde ciddi bir baskıya sebep olacaktır. Öte yandan ABD Posta Servisi'nin açmış olduğu dağıtım aracı ihalesinde teklif verme süresi 14 Temmuz 2020 tarihine kadar uzatıldı. İhalenin sonucu da bu tarihten sonraki zaman diliminde belli olacak. Bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise geçtiğimiz mart ayının ikinci yarısında başlayan çıkışla birlikte yükselen hissenin 6 Mayıs 2020 günü en yüksek 1,90 TL’yi test ettiği sonrasında ise gerilediği görülüyor. Şimdilerde 1,75 TL’den işlem gören hisse, uzun vadede yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Yakın tarihli zirvesi ise geçtiğimiz şubat ayında test edilen 2,08. Bu seviye aynı zamanda uzun vadede direnç bölgeleri olarak da görülebilir. Getiri potansiyelini artırmak için gelir ve kârlılığını düzenli büyüten firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Mayıs 2020 19:06

    Nereden buluyorsunuz arkadaşlar kıytırık hisse senetlerini.sonra çimento hisse senedine yatırım yapılırmı.kumar olan çimento şirketlerine sözüm yoktur.