Ana SayfaYatırımcı KöşesiGöltaş ve Karsan sorusu---

Göltaş ve Karsan sorusu

1 / 2
Göltaş ve Karsan sorusu
20 Mayıs 2020 - 08:51 www.borsagundem.com

GELİRİNİ ARTIRMASI ŞART

SORU- Göltaş’ın son piyasa durumu nedir? Nasıl bir pozisyon almamız gerekmekte? Elimizdeki yüklü miktardaki hisseleri çıkarmalı mı veya beklemeye devam mı etmeliyiz? Teşekkürler 

Mehmet Akif Güleç 

CEVAP- Sahip olunan bir hissenin satışına karar verilebilmesi nihayetinde bir kârlılığa bağlı olarak gündeme gelecektir. Elde edilen kâr hesaplanırken de alım maliyeti kadar zaman maliyetini de hesaba katmakta yarar var. Diğer taraftan hissenin mevcut fiyattan daha da aşağıya gerileyeceği yönünde bir beklentinin varlığı halinde de daha fazla zarar etmemek için satış gündeme gelebilir. Kuşkusuz yatırımcı farklı seçenekler arasında doğru bulduğu yolda ilerleyecektir. Farklı seçenekler değerlendirilirken şirketin mali yapısı göz önünde bulundurulması gereken en önemli veri olmalıdır. Göltaş, önceki yıllarda düşen bir kârlılığa sahip olmakla birlikte 2019 faaliyet döneminde kârını artırması olumlu bir gelişme olarak değerlendirmeli. Henüz 2020 üç aylık bilançosu açıklanmayan şirketin geçtiğimiz yıl düşen satış gelirlerine rağmen finansal gelirlerini artırması yıl sonu kârının artmasında etkili oldu. Mevcut haliyle şirketin gelirlerini artırabilmesi önemli. Aksi taktirde he ne kadar geçtiğimiz yıl kârda bir artış yaşanmış olsa da devamının gelme olasılığı zorlaşacaktır. Uzun vadede büyümeyen bir şirkete ait hissenin istikrarlı bir performans sergileme ihtimali düşecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde uzun vadede taban seviyesine yakın seyrettiği görülüyor. Her ne kadar son iki ayda yukarı yönlü bir çıkış sergilemiş olsa da mevcut fiyat, 2006 yılındaki seviyelerine denk geliyor. Bu itibarla uzun vadede yatırımcısına kazandırması için mali performansını artırabildiğini görebilmek önemli. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Mayıs 2020 19:06

    Nereden buluyorsunuz arkadaşlar kıytırık hisse senetlerini.sonra çimento hisse senedine yatırım yapılırmı.kumar olan çimento şirketlerine sözüm yoktur.