Ana SayfaPiyasaGlobal Menkul Değerler ve Akbank sorusu---

Global Menkul Değerler ve Akbank sorusu

2 / 2
Global Menkul Değerler ve Akbank sorusu
14 Haziran 2018 - 10:15 www.borsagundem.com

GÜÇLÜ DESTEK BÖLGESİNDE

SORU- AKBNK hissesinde düşüş daha nereye kadar devam eder? 

okay k 

CEVAP-Uzun vadede yükselen trend içinde hareket eden Akbank, 2018’in ocak ayından bu yana ise düşüyor. Hisse, düzeltilmiş verilerle 10,74 TL’yi test ettikten sonra gelen satışlarla birlikte sürekli gerilemekte. Düşüşte bankacılık sektöründe satış ağırlıklı işlemlerde bulunan yabancıların etkisini göz ardı etmemeli. Bu durum Akbank hissesine olan ilgiyi de düşürmekte ve hissenin gerilemesine yol açmakta. Takas verileri takip edildiğinde yabancıların halka açık kısım içindeki paylarını koruması ise dikkat çekici. Yılın ilk günü halka açık kısmın yüzde 63,24’ü yabancı saklamasında bulunurken bu oran 31 Mayıs 2018 günü yüzde 63,04 seviyesinde olduğu görüldü. Takas verileri yabancıların paylarını koruduklarını gösteriyor. Yabancıların paylarını korumasına rağmen hissede ciddi bir kayıp yaşandığı görülüyor. Yabancı satmıyor olsa da hissenin sektördeki olumsuz havadan ister istemez etkilendiği anlaşılıyor. Hisseye yönelik yatırımcının mesafeli kalması hissedeki düşüşün de sürmesine neden olacaktır. Mevcut fiyat seviyesi incelendiğindeyse uzun vadede hissenin destek bölgesine geldiği gözleniyor. Bu noktada hissenin 7 TL’nin üzerinde tutunabilmesi önemli. Eğer bu seviyenin üzerinde tutunamazsa uzun vadeli destek bölgesinin altına kaymış olur ki söz konusu durumun devamı halinde hissenin uzun vadeli çıkış trendinin kırılmasına ve düşüş trendine girmesine yol açacaktır. Bu durumun yaşanmaması için alıcıların mevcut seviyelerde güçlenebilmesi şart. Mali veriler takip edildiğindeyse 2018’in ilk çeyreğinde kârını yüzde 21,67 oranında artırdığı gözleniyor. Artışın sürmesi halinde hissenin desteğinde tutunabilmesi ve yönünü tekrar yukarı çevirmesi gündeme gelebilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • glbmd 15 Şubat 2019 23:09

    sektörün f/k oranları ortada.glbmd iyi karlılık var.hemde 1 araçı kurum daha aldı büyümek istiyor.ama sıkıntısı şü piyasa yapıcısı atamıyorlar şü aklıma geliyor ky elinden lotları toplamak içinmi.c gurubunda olduğu içinde tam gün işlem görmüyor. hissenin yukselmemesi için yaptıkları bir baskı olaraka görüyorum.8 yıldır düşüyor.halka arz fiyatı 1 dollar.yatırımcılar çok zararda yazık yatırımcıları kaçırıyorsunzu borsadan .sonrada neden borsaya yatırımcı gelmiyor diye şikayet ediyorsunuz.8 yıl önce glbmd hissesi yerinde amerikadan bir hisse alıp bekleseydik .hiç olmazsa dollar bazlı zarar yazmazdık.artık ileride yatırımcı zor bulursunuz

  • POLAT ALEMDAR14 Haziran 2018 22:35

    eğer RTE kazanır ise hisse 9-10 TL olur iki ay içinde fakat ben dünya piyasalarında büyük bir kriz beklemekteyim aynen 2008 deki gibi akbank hisseside 2,5 TL ye kadar inecek aralık ayına kadar ondan sonra ise tekrar burnunu yukarı çıkartacaktır.

  • POLAT ALEMDAR14 Haziran 2018 22:33

    senin iş ALLAH a kalmış dostum.çok zor.