Ana SayfaŞirket HaberleriGenel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu---

Genel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu

6 / 10
Genel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu
27 Mart 2014 - 11:38 www.borsagundem.com

KASAYA GİTMEDEN TELEFONUNUZA KREDİ MESAJI GELECEK

- Cep telefonuna taksit yasağı ve bilgisayarlara sınırlandırma gibi yeni düzenlemelerin ardından geçen sürede satışlarınız ne yönde etkilendi? Cep'te taksit yasağının tüketicileri pahalı telefonlardan uzaklaştıracağını düşünüyor musunuz?

Arif Bayraktar:  Bir kere cep telefonun da toplam taksitin 12’den 9’a düşmesi  hiçbir olumsuz etki yapmadı, onu öncelikle söyleyeyim. Telefonda 12 taksit yapılırken, taksitin olmaması radikal bir düşüş. Ama Ocak ayında öne alınan bir talep var ve çok sayıda cep telefonu sattık. Şubat ve Mart ayının satışını yaptık neredeyse. Sadece Bimeks için değil herkes için öyle oldu. Onun için Şubat ve Mart'a bakarak nasıl etkilendiği konusunu anlayamayız. Bakın 11 Nisan’da Samsung Galaxy S-5 geliyor. Ben iddialı bir şekilde diyorum ki hiçbir etkilenme olmayacak. Türk tüketicisi Samsung Galaxy S-5’i gidip alacak. Nisan ayını bekleyip görelim...

Biz tüketici finansman kuruluşlarıyla görüştük. Bugünlerde deklere edeceğiz onu. Kasaya gitmeden telefonunuzdan kısa mesaj gönderiyorsunuz krediniz hazır veya ret diyor. Kasaya öyle geliyorsunuz. Böyle bir çalışma içerisindeyiz. İlk anlaşmaları yaptık. Sözleşme imzalanmak üzere. Ama bu da ufak bir çözüm. Yüzde yüz bir çözüm değil.  Banka şubesine gelince, mağazada banka şubesi açmanın belli kriterleri var. Her mağazada açamıyorsunuz. Çünkü belli bir metrekare gerekiyor ve belli izinlere tabi...

 

“TÜRK TÜKETİCİSİNİN HEPSİ TAKSİTİ TERCİH ETMİYOR”

Benim burada tahminim şu yönde bu cep telefonu kontör işinde ve altın işinde finansman işleri yapılıyor ve bunu engellemek için yapıldı diye düşünüyorum taksit sınırlandırılmasını.

Birde şunu söyleyeyim bizim açımızdan önemli. Bizim toplam satışımızın yaklaşık yüzde35’lik kısmı nakit ve tek çekimden geliyordu zaten. Bakın Türk tüketicisinin hepsi taksiti tercih etmiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)