Ana SayfaŞirket HaberleriGenel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu---

Genel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu

5 / 10
Genel Müdür Arif Bayraktar Borsa Gündem'e konuştu
27 Mart 2014 - 11:38 www.borsagundem.com

“MERKEZ MALİYETLERİMİZ AYNI KALIRKEN CİROMUZU ARTTIRIYORUZ”

- Borsaya açık bir şirket olarak hisse performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Arif Bayraktar:  Hisse performansımız tabi ki de iyi değil. Ama 17 Aralık 2013’e kadar hisse performansımız borsanın üzerindeydi. Şimdi de borsayla beraber aynı çizgide gidiyoruz. Ancak şunu söyleyeyim Bimeks olarak deklere ettiğimiz hedefler doğrultusunda gidiyoruz. Borsa yatırımcısının hakikaten bunu görmesi lazım. Bimek’sin,  Electro World ve Darty alımından sonraki ürün dağılımını karlılığa olumlu yansımasını borsa yatırımcısının görmesi lazım. Şunu da ilave edeyim çok önemli bir şey yaptık. Bu işte merkez maliyetleri önemli. Biz merkez maliyetlerini artırmadan mağazalarımız artırıyoruz. Electro World’ün merkezini kapattık, tasfiye ettik. Darty’nin merkeziyle hiç ilgilenmedik. Yani merkez maliyetlerimiz aynı kalırken ciromuzu arttırıyoruz. Bu da ilave bir verimlilik getiriyor ki, bu çok önemli bir şey. Bu mesajın doğru okunması borsa yatırımcısı için çok önemli.

Tabi bu seçim atmosferi ve yaşananlar biraz tüketicinin algısını da beklemeyi getirdi. Seçimden sonra işlerin daha da iyi olacağını tahmin ediyorum. Mağaza sayımızın artması, diğer ürün gruplarını daha iyi satar duruma gelmemiz ilk altı ayda görülmese bile, ikinci altı ayda yeni Bimeks’i görmeye başlar borsa yatırımcısı.

Geçmiş yıllarda zararlarımız vardı. Onlar bu seneden sonra azalıyor, hatta bitebilir diye tahmin ediyorum. 
Şimdi şunu da ifade edeyim. Personel başına en iyi ciroyu Bimeks üretiyor. Aşağı yukarı üç yıldır böyle. Metrekare başına en iyi ciroyu Bimeks üretiyor. Bu sene o biraz değişebilir.  Çünkü hızlı bir şekilde metrekareyi büyütüyoruz. E-ticaret satışında sektör ortalamasının üzerinde gidiyoruz. Ciromuzun yüzde 7’si e-ticaret satışından geliyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)