Ana SayfaHisse Öneri ListesiGaranti, Yapı Kredi ve İş Bankası için tavsiye---

Garanti, Yapı Kredi ve İş Bankası için tavsiye

1 / 3
Garanti, Yapı Kredi ve İş Bankası için tavsiye
02 Kasım 2015 - 16:34 www.borsagundem.com

Ziraat Yatırım, Garanti Bankası hedef fiyatını 10,30TL'den 9,15TL'ye indirdi

 

Ziraat Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Garanti Bankası için 'EKLE 'tavsiyesini koruduklarını bildirdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

 

"Garanti Bankası'nın net dönem karı 2015 yılının üçüncü çeyreğinde 512,7mn TL olarak gerçekleşmiş (bir önceki çeyreğe göre %50,6 oranında düşüş) ve hem beklentimiz olan 658mn TL'nin, hem de ortalama piyasa beklentisi olan 586mn TL'nin altında kalarak olumsuz bir görüntü sergilemiştir. Tahminimizdeki sapmada TÜFE endeksli kağıtlardan kaydedilen getirinin beklentilerimizin üzerinde gerilemesi ve kurlardaki yüksek artışa bağlı olarak genel karşılıkların beklentilerimizin üzerinde artması etkili olmuştur. Ayrıca Banka'nın iştirak ve bağlı ortaklarla ilgili muhasebe uygulamalarında değişikliğe giderek özkaynak değerleme yöntemine geçmesi de bir sefere mahsus oluşan kur farkı giderleri nedeniyle 34mn TL olumsuz etki yapmıştır.

Garanti Bankası'nın net faiz gelirleri, TÜFE endeksli menkul kıymetlerden elde edilen gelirin 2Ç15'teki 608mn TL'den 3Ç15'te 116mn TL'ye gerilemesinin etkisiyle 3Ç2015'te bir önceki çeyreğe göre %13,8 oranında daralarak 2,16 milyar TL'ye gerilemiş ve net kar rakamının düşük çıkmasında en önemli etken olmuştur. Buna ilaveten kurlardaki yüksek artışın önemli katkısıyla artan genel karşılık giderlerine bağlı olarak kredi değer düşüş karşılığının çeyreksel bazda %29,7 oranında artarak 550mn TL'ye yükselmesi net dönem karını olumsuz etkilemiştir. Ayrıca Banka'nın menkul kıymet alım satım gideri 2Ç2015'teki 237mn TL'den bağlı ortaklıklar için özkaynak yöntemine geçişe istinaden oluşan (bir sefere mahsus) 157mn TL'lik kur zararı nedeniyle 372mn TL'ye yükselmiştir. Bu zararın büyük bir kısmı özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan elde edilen gelirlerde kaydedilen 91mn TL ve vergiden elde edilen 31mn TL ile telafi edilmiş olmakla birlikte yöntem değişikliğinin bu çeyrek net etkisi 34mn TL zarar olmuştur. Banka yöntem değişikliğine gitmedeki ana amacın konsolide ve solo net kar rakamlarını yaklaştırmak olduğunu belirtmiştir.

Garanti Bankası tahmini değerini yapmış olduğumuz tahminimizdeki düzeltmeler, iskonto oranındaki değişiklikler ve piyasa çarpanlarındaki güncellemelere bağlı olarak 43.258mn TL'den 38.444mn TL'ye  hedef hisse fiyatını da 10,30TL'den 9,15TL'ye indiriyoruz.

Garanti Bankası güncellediğimiz hedef piyasa değerine göre %17,3 iskontolu işlem görmektedir. Bu nedenle hedef hisse fiyatını düşürmemize karşın Garanti için daha önceki "EKLE" önerimizi koruyor ve hedef hisse fiyatını 9,15TL olarak güncelliyoruz."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)