Ana SayfaYatırımcı KöşesiGalatasaray Sportif ve Şekerbank sorusu---

Galatasaray Sportif ve Şekerbank sorusu

1 / 2
Galatasaray Sportif ve Şekerbank sorusu
07 Nisan 2020 - 09:27 www.borsagundem.com

ERTELEMEDEN ETKİLENECEK

SORU- GSRAY ile ilgili bir değerlendirme alabilir miyim? Ligler tatil bu durum hisseye nasıl yansır? 

Burak Uysal 

CEVAP- Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararla ligler ertelendi. En erken açılma ihtimali ise haziran ayının başında. Açıklamada bu ihtimalin en iyi olasılık olduğu paylaşılırken alternatif on ihtimalin daha olduğu dile getirildi. Bununla birlikte sezonun tamamlanmasına ilişkin önceliğe vurgu yapılıyor ve bu hedefin gerçekleştirilebilmesine ilişkin önceliğin altı çiziliyor. Şüphesiz sezonun tamamlanabilmesinin yolu korona virüsü salgınının kontrol altına alınabilmesi ve kısıtlamaların kaldırılmasından geçiyor. Liglerin ertelenmesi doğal olarak tüm spor firmaları gibi Galatasaray Sportif’in de gelirini olumsuz yönde etkileyecek. Şirket faaliyet alanı gereği farklı mali takvime sahip ve son açıklamış olduğu 2019 altı aylık bilançosuna göre 75,9 milyon TL kârda. Uzunca bir aradan sonra ilk defa 2018 yılında kâr açıklamasında alınan tedbirlerin etkili olduğu anlaşılıyor. Ancak korona virüs salgını şirket açısından önemli bir gelirin tırpanlanmasına yol açacak. Bu nedenle gelirde düşüş yaşanması ve hatta buna bağlı olarak tekrar zararın gündeme gelmesi de olasılıklar arasında. Bununla birlikte asıl önemli olan olağanüstü dönemlerden geçilen bu günlerin geride bırakılarak kârlı yapının sürdürülebilmesi. Firma bunu başarabildiği taktirde özsermayesini güçlendirme imkanına da sahip olabilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin son işlem günü fiyatı yüzde 10 artarak kapanışını 2,220 TL’den gerçekleştirdi. Hissedeki gözlenen bu günlük güçlü atışa rağmen firmayla ilgili kamuyla paylaşılan bir gelişme ya da haber bulunmuyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU07 Nisan 2020 12:24

    SPOR HİSSELERİNİN TÜMÜ KRİTİK İNSANLAR NASIL OLUR DA SPOR HİSSELERİNE YATIRIM YAPARLAR.BUNLARINKİ YATARIM DEĞİL KUMAR BENCE.

  • konya zede07 Nisan 2020 09:47

    ne tedbiri ne karı .toplam borcun içindeki karmı bu .allah aşkına komik olmayın bütün değerli arsalarını satılar banka faiz ödeyeiyorlar.özsermeyi bitmiş tv geliri kaldı onlarda nasıl olacak