Ana SayfaPiyasaFüzelerin gölgesinde yeni hafta… Piyasalarda ne olacak?---

Füzelerin gölgesinde yeni hafta… Piyasalarda ne olacak?

2 / 3
Füzelerin gölgesinde yeni hafta… Piyasalarda ne olacak?
15 Nisan 2018 - 11:13 www.borsagundem.com

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

PİYASA KATILIMCILARI RİSKTEN KAÇINIYOR 

BIST 100 

  Hafta içerisinde artış gösteren jeopolitik riskler ve belirsizlikleri besleyen haber akışlarıyla satıcılı bir görüntü çizen endekste yükselişlerin tepkiden öteye geçemediğini gördük. Aşağı yönlü hareketlerde işlem hacminin artış göstermesi ve yükselişlerde işlem hacminin düşük seyrediyor olması piyasa katılımcılarının risk almak istemediklerini göstermektedir. Tepki hareketlerinde majör hareketli ortalamalar direnç olarak çalışırken orta vadeli trend göstergeleri satış baskısını yansıtmaktadır. Hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlerde 200 günlük basit ortalamanın da bulunduğu 110.500 seviyesi üzerine geçilmesi durumunda 111.100 -112.500 ve 113.300 seviyeleri önem kazanacaktır. 110.500 seviyesi altında kalındığı müddetçe satış baskısının devam edeceğini düşünüyoruz. Kısa vadede 108.200 seviyesi altında kalınması aşağı yönlü harekete ivme kazandırabilir. Bu durumda destek olarak 106.700-105.900 ve 105.000 seviyeleri önem kazanacaktır. 

DOLAR / TL 

Haftaya 4,0428 TL seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru haftanın ilk yarısında yaşanan gelişmelerin etkisiyle yukarı yönlü bir seyir izlerken, Çarşamba günü Trump’ın paylaşımından sonra 4,1940 TL seviyesini test etti ve tarihi zirvesini yeniledi. Ancak çarşamba günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Merkez Bankası’nın gerektiğinde tedbir alacağını kaydetmesi kurlardaki tansiyonu düşüren bir gelişme oldu. Perşembe günü ise küresel piyasalarda risklerin bir miktar sindirilmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Çetinkaya’nın ihtiyaç halinde ilave sıkılaştırma yapabileceklerini belirtmesinin katkısıyla TL kayıplarını büyük ölçüde geri alarak 4,10 TL seviyesi altındaki kotasyonlardan işlem gördü. Hem Başbakan Binali Yıldırım hem de TCMB Başkanı Çetinkaya’dan gelen açıklamalar sonrasında, TL’deki zayıf seyrin devam etmesine bağlı olarak Merkez Bankası’ndan faiz artırım hamlesi gelebileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesinin Türk Lirası’nı destekleyen bir gelişme oldu. Dolar/TL kurunda yaşanabilecek düşüşlerde 4,05 ve devamında 4,0150 TL seviyeleri kısa vadede destek olarak izlenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 4,1170 TL seviyesinin aşılması durumunda yükselişlerin hız kazandığı görülebilir. Bu durumda 4,14 TL ile tarihi zirvenin bulunduğu 4,1940 TL seviyeleri gündeme gelebilecektir. Ancak haber akışlarının sert fiyatlamalara yol açtığı konjonktürde, olumlu/olumsuz haber akışlarına bağlı olarak volatilitenin artış kaydetmesi durumunda teknik seviyelerin önemini yitirebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan Tuğra15 Nisan 2018 12:16

    Füzelerin gölgesi fiatlanacaktır.Putin karşılıksız kalmayacak dedi sadece blöfmü o takip edilecek yoksa unutup gidecekmiyiz ama abd dünyaya ayar çekti yani buda kimsenin hoşuna gitmedi destekleyenler yağcılık için destekliyorlar.Kimse başlarında süper bi güç olsun istemez.