Ana SayfaYatırımcı KöşesiFrigo Pak ve Gedik Yatırım sorusu---

Frigo Pak ve Gedik Yatırım sorusu

1 / 2
Frigo Pak ve Gedik Yatırım sorusu
13 Ocak 2020 - 09:29 www.borsagundem.com

SÜRENİN DOLMASINI BEKLİYOR

SORU- Frigo Pak kar açıklamaya başladı. Gözaltın Pazarından çıkar mı? Teferruatlı bir açıklama rica etsem. Çok teşekkürler. 

Güven Toygar 

CEVAP- Frigo Pak, eski adıyla Gözaltı Pazarı yeni adıyla Yakın İzleme Pazarında bulunuyor. Bir şirketin işlem gördüğü pazardan geçici ya da sürekli çıkarılması sonucunu doğurabilecek gelişmelerin varlığı halinde ya da firmayla ilgili riskli gelişmelerin yaşanması durumunda bu pazara alınabilmektedir. Amaç yatırımcıların uyarılması ve haklarının korunabilmesidir. Frigo Pak hissesi de 2013 yılından bu yana Yakın İzleme Pazarında bulunuyor. Şirket ise uzun bir aranın ardından son iki yılda kâra geçmeyi başardı. Son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artış devam ediyor. Söz konusu durum firmanın geçmiş yıl zararlarını kapatmasına olanak tanırken öz sermayesini güçlendirmekte. Kuvvetlenen mali yapıya bağlı olarak hissenin fiyatı da olumlu yönde hareketlendi. Özellikle Kasım 2018’den bu yana çıkış ivmesinin hayli yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şüphesiz bunda iflas erteleme davasıyla ilgili gelişmenin etkisini hatırlatmak gerekir. 28 Kasım 2018 günü yapılan açıklamada, şirketin borca batıklıktan çıkması nedeniyle ihtiyati tedbir ve kayyım gözetiminin kaldırılırken davanın sonlandırıldığı belirtildi. Açıklamanın bir hafta öncesinde, 21 Kasım 2018 günü, 99 kuruştan işlem gören hisse, hızla yükseldi ve 6 Aralık 2019 günü 15,30 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 12,40 TL’den işlem görüyor. Öte yandan firmanın Ana Pazara geçiş için yaptığı başvuru, ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasının üzerinden iki yıl geçmediği için kabul edilmedi. Olumsuz bir gelişmenin olmaması halinde Aralık 2020’den itibaren Ana Pazara geçmesi için koşullar yerine gelecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eba dural13 Ocak 2020 15:48

    bu fırmayı etı gurubu bunyesıne alma calısmaları oldugundan bu fıyata gıtmıstır okadar

  • ibrahim sırsat13 Ocak 2020 09:55

    TSKB 3.dönemde 530.328.000 TL açıkladığı halde 1.21 den işleim görüyor hareketi neden zayıf açıklayabilirmisiniz.Teşekkür ederim