Ana SayfaYatırımcı KöşesiFormet ve Safkar Ege Soğutmacılık sorusu---

Formet ve Safkar Ege Soğutmacılık sorusu

1 / 2
Formet ve Safkar Ege Soğutmacılık sorusu
16 Haziran 2021 - 09:23 www.borsagundem.com

BEDELLİYLE KİRADAN KURTULACAK

SORU- Elimde Formet hissesi var. Orta ve uzun vadede beklemek istiyorum. Ama her gün bakmadan da yapamıyorum. Şeytan diyor sat. Ne yapayım?

Tayfun

CEVAP- Alınan bir hissenin fiyatının günlük kontrol edilmesinin yadırganacak bir tarafı yoktur. Neticede fiyatın nasıl bir seyir içinde olduğunun gözlemekte zarar gelmez. Sorun alım sonrası belirlenen hedefin aksine hareket etme isteğidir. Borsada yatırımcıların kararlarına uymaları en zor olandır. Şüphesiz belirlenen hedeflerde her zaman değişikliğe gidilmesi mümkündür. Ancak bunun için karar değişikliğinin makul bir gerekçesinin de olması şarttır. Bunun ön koşulu da mali verilerdeki değişikliktir. Eğer şirketin finansal göstergelerinde değişim varsa ilk belirlenen hedeften de uzaklaşılması gündeme gelebilir. Aksi takdirde ise değişikliğinin dayanağı olmayacaktır. Bu nedenledir ki Formet ile ilgili ilk başta alım kararı verdiren mali göstergelerde değişiklik olup olmadığının netleştirilmesinde yarar var. Firmanın mali yapısı incelendiğindeyse büyüme noktasında sıkıntılı olduğunu görmekteyiz. Son üç yılda gelirde dalgalanma yaşanırken kârında da düşüş söz konusu. 2019 yılında zarar ederken 2020 yılında kâr etmekle birlikte elde edilen rakam 2017’nin gerisinde kaldı. Son açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosunda da kâr gözleniyor. Bu olumlu olmakla birlikte daha da büyüyebilmesi şart. Firmayla ilgili yakın tarihli gelişme ise gerçekleşen bedelli sermaye artırımıyla alakalı. Formet, nisan ayında sermayesini yüzde 223,68 oranında artırarak 246 milyon TL’ye yükseltti. Elde ettiği fonun 80 milyon TL’sini borçlarının azaltılmasına kullanırken 90 milyon TL’si ile faaliyette bulunduğu taşınmazın satın alınması ve makine parkı yatırımı için kullanılacağını belirtti. Şirket halihazırda üretimini kiralık binalarda yapması sebebiyle bu yatırımla kira giderlerinden kurtulmayı amaçlıyor.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ16 Haziran 2021 09:34

    şeytan hiç sevmem ve hiç yap dediğini yapmam fakat % 0,5 olsa bazen eğer menfaati var ise doğru söyleyebilir bence gel bu sefer şeytanı dinle bence.cünkü hissenin fiyatı bence çok şişti ve kat ve katlar oldu.