Ana SayfaPiyasaKararsız Fed yine Aralık ayına işaret etti---

Kararsız Fed yine Aralık ayına işaret etti

1 / 3
Kararsız Fed yine Aralık ayına işaret etti
12 Ekim 2016 - 22:50 www.borsagundem.com

Eylül ayı FOMC toplantısının tutanakları az önce yayınlandı. Üyelerden bazıları yakın zamanda faiz artışı isterken bazıları da faiz artırımından önce istihdam piyasasında ve enflasyonda daha fazla iyileşme görmekte fayda var şeklinde görüş bildirmiş.

Oy kullanma hakkı olan üyelerin çoğunluğu son aylarda faiz artış ihtimallerinin güçlendiğine dikkat çekerken Eylül ayı kararının kıl payı alındığını belirtmiş. Enflasyon üzerindeki risklerin aşağı yönlü olduğu ve %2’lik hedefe doğru olan ilerlemenin çok yavaş olduğuna dair işaretler olduğuna vurgu yapılmış tutanaklarda. 

Ayrıca faiz artışlarında temkinli ve dikkatli olunmasının istihdam piyasasındaki iyileşmeyi destekleyeceği düşünülüyor ve üyeler iç & dış risklerin de aşağı yönlü artabileceğini belirtmiş. Enflasyondaki iyileşmenin yavaş ilerlediğine yapılan vurgu ile birlikte piyasalar ilk tepki olarak Dolar satmayı tercih etmiş durumda. 

Ancak çok da farklı bir cümle karşımıza çıkmaması ile birlikte tutanakların etkisi piyasalarda sınırlı oldu. EURUSD, Altın ve GBPUSD’de bir miktar yükseliş yaşanırken USDTRY’de de hafif geri çekilme yaşanıyor. Kısacası değişen bir şey yok: Fed Aralık ayında faiz artırmak istiyorsa önümüzdeki dönemde açıklanacak olan verilerin ıskalanmaması şart. 

 Forex Koçu

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)