Ana SayfaPiyasaEuro Yatırım Holding ve İşbir Holding sorusu---

Euro Yatırım Holding ve İşbir Holding sorusu

1 / 2
Euro Yatırım Holding ve İşbir Holding sorusu
12 Ekim 2016 - 10:33 www.borsagundem.com

BEKLENTİ İÇİN KOŞULLARI UYGUN DEĞİL

SORU- EUHOL hissenin geleceği hakkında bir fikriniz var mı acaba? 

Selami Uzun 

CEVAP-Bir hisseyle ilgili uzun vadede olumlu beklentiye girebilmek için temsil ettiği şirketin büyüyen bir yapıya sahip olmasını görebilmek önemlidir. Eğer firma gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artırabiliyorsa şirkete ait hissenin de buna bağlı olarak yükselmesi beklenir. Aksi bir durumdaysa düşüş öne çıkacaktır. Euro Yatırım Holding’i değerlendirirken de bu bakış açısını göz ardı etmemekte fayda var. 

Şirketin mali durumu incelendiğinde büyümeden ziyade küçülen bir yapıya sahip olduğunu görebilmekteyiz. Son dört yılın üçünde zarar ederken 2016’nın ilk yarısında da zarar azalmakla birlikte devam etti. Son açıkladığı altı aylık bilançosuna göre özermayesi sermayesinin gerisine düşmüş durumda. Aynı ivmenin devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Sonucundaysa özsermayesinin daha da zayıflamasına yol açacaktır. 

Şirketin mali yapısındaki zayıflık hissenin fiyatına uzun vadede olumsuz yönde yansıyor. Temmuz 2015’te en yüksek 3,25 TL’yi test ederken 11 Ekim 2016 günü kapanışını 0,37 TL’den gerçekleştirdi. Borsadaki en düşük hisselerden birisi konumunda bulunan Euro Yatırım Holding, mevcut haliyle uzun vadede yükselebilmesi için gerekli koşullara sahip değil.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nasip12 Ekim 2016 18:36

    euro holdingin patronu hapisten çıkarsa belki bir şansı olur.ama sanmam

  • piyasa12 Ekim 2016 11:18

    spor hisseleri büyüyormu borç içinde hepsi yükseliyor .naslı borsa zarar eden hisseler batık hisseler gidiyor artık buna inanıyor borsada ytd