Ana SayfaYatırımcı KöşesiEsenboğa Enerji ve İş Bankası B sorusu---

Esenboğa Enerji ve İş Bankası B sorusu

2 / 2
Esenboğa Enerji ve İş Bankası B sorusu
21 Ekim 2020 - 08:42 www.borsagundem.com

HAREKET GELİR VE KÂRLILIKTAN BAĞIMSIZ

SORU- ISBTR hissenin fiyatının yıl içinde bu kadar artmasının sebebi nedir? Beklenti ne yöndedir? Daha da çıkar mı? 

Bülent Kızıl 

CEVAP- Banka hisseleri uzun süredir güçlü bir performans sergileyemiyor. Sektörün performansını gösteren BIST Banka Endeksi yaklaşık 11 yıldır yatayda dalgalı bir seyirle hareket ediyor. Endeks geçen sürede yaklaşık bir yılı geçkin süre düşüş yaşarken çıkış trendleri iki yılı bulabiliyor. Son olarak Şubat 2020’de en yüksek seviyesini test eden sektör endeksi, yakın zamanda taban seviyesini test etti. Geçtiğimiz ağustos-eylül dönemde uzun vadede taban seviyesinde kalırken eylülün ikinci yarısında çıkış ivmesi öne çıktı. Endeks bir süre daha taban seviyesine yakın hareket etse de biriken enerji göz önüne alındığında yukarı yönelimin daha güçlü şekilde öne çıkması gündeme gelecektir. Piyasada daha hacimli olan İş Bankası C hissesi de sektör endeksine uygun bir dalgalanma sergilese de İş B hisselerinin endeksten bağımsız bir hareketinin olduğu gözleniyor. Kuşkusuz bunda düşük işlem hacminin olmasının etkisi bulunuyor. İş B hissesinin son bir yıldaki ortalama günlük işlem hacmi ortalama 19 hisse. Söz konusu düşük hacim hissenin sektörle olan korelasyonunu sıfırlamakta. Hisse özellikle iki yıldır güçlü bir çıkış sergiliyor. Eylül 2018’de en düşük 1.041 TL’den işlem görürken 20 Ekim 2020 günü kapanışını 44.900 TL’den gerçekleştirdi. haziran ayında ise 64.750 TL’ye kadar çıkmış idi. Mevcut fiyat hareketi bankanın gelir ve kârlılığından bağımsız bir ivme sergiliyor. Fiyat kazanç oranı 4.623 ve piyasa defter değeri 3.193. Geçtiğimiz haziran ayındaki fiyata göre gerilemiş olsa da mevcut seviyenin ekonomik verilerle açıklanma imkanı bulunmuyor. Düşük hacim hissede iktisadi performansla bağlantısız bir hareket sergilemesine yol açıyor.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hüseyin21 Ekim 2020 12:34

    ya kardeşim şirketiniz çok değerli idi de neden 8.5 halka arz ettiniz?ey kardeşim..

  • acacu21 Ekim 2020 18:13

    1. Şirketin özkaynağı halka arzdan önce 224 milyon idi. Arz ile 204 milyon nakit girişi oldu ve bu para borç ödemeye değil yeni yatırımlara harcanacağı için özkaynak neredeyse 2 katına çıktı. 2. Borsada gelecek fiyatlanır ve doğal enerji dünyanın geleceği.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Ekim 2020 10:53

    Alın alın batan geminin mallarını bir daha bulamazsınız.

  • KERİM05 Kasım 2020 14:11

    ŞİRKETLE İLGİLİ BELGELİ BİLGİLERİNİZ YOKSA ÇAMUR ATMAYIN BİLDİĞİNİZ OLUMSUZ ŞEYLER VARSA İLGİLİ YERLER SAVCILIĞA BİLDİRİNİZ