Ana SayfaYatırımcı KöşesiEsenboğa Enerji ve İş Bankası B sorusu---

Esenboğa Enerji ve İş Bankası B sorusu

1 / 2
Esenboğa Enerji ve İş Bankası B sorusu
21 Ekim 2020 - 08:42 www.borsagundem.com

TALEP ÇIKIŞI DESTEKLİYOR

SORU- Esen hissesinde borsada işlem görmeyen tipe neden dönüştü? SPK Bildirisi ne demek oluyor? 

İbrahim 

CEVAP- 9 Ekim 2020 günü Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayan Esenboğa Elektrik, enerji sektöründe faaliyet yürütüyor. Şirketin sermayesini temsil eden 64 milyon adet hisse kota alınırken 24 milyon adet hisse 8,5 TL’den halka arz edildi. Halka arz esnasında yüzde 5 ve üzerinde pay alan gerçek ya da tüzel bir kişi olmadı. Hisseler borsada işlem görmeye başladıktan sonra sürekli tavan yaparak hareket etti ve son işlem günü kapanışını 18,18 TL’den gerçekleştirdi. Kota alınan ancak borsada işlem görme niteliğinde olmayan paylar hissedarlarınca tipi dönüştürülerek borsada işleme konu edilebilmesi mümkün. Özellikle de hissenin yükselmesini yeterli bulan hissedarlardan paylarını satmak isteyenler böylesi bir yola gidebilmekte. Diğer taraftan ortağın isteği ile ya da SPK tarafından işlem yasağı getirilenler yönünden sahip oldukları hisselerin işlem görmeyen tipe dönüştürülmesi de söz konusu olabilmekte. Esenboğa Enerji’de geçtiğimiz hafta içinde her iki nitelikte gelişme gündeme geldi. Ancak her iki durumun da hissenin fiyatını etkileyecek boyuttan çok uzakta olduğunu not etmek gerekiyor. Fiyat kazanç oranı makul seviyede bulunan hissenin son kapanışına göre f/k oranı 11,78 seviyesinde. Sektör ortalaması ise 62,9’un hayli gerisinde. Piyasa defter değeri ise 5,19 olurken sektör ortalaması 2,5’in üzerinde bulunuyor. Veriler çelişkili olmakla birlikte hisseye yatırımcı ilgisi şimdilerde yüksek ve bunun devamı halinde çıkışın bir süre daha devam etmesi mümkün olabilecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hüseyin21 Ekim 2020 12:34

    ya kardeşim şirketiniz çok değerli idi de neden 8.5 halka arz ettiniz?ey kardeşim..

  • acacu21 Ekim 2020 18:13

    1. Şirketin özkaynağı halka arzdan önce 224 milyon idi. Arz ile 204 milyon nakit girişi oldu ve bu para borç ödemeye değil yeni yatırımlara harcanacağı için özkaynak neredeyse 2 katına çıktı. 2. Borsada gelecek fiyatlanır ve doğal enerji dünyanın geleceği.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Ekim 2020 10:53

    Alın alın batan geminin mallarını bir daha bulamazsınız.

  • KERİM05 Kasım 2020 14:11

    ŞİRKETLE İLGİLİ BELGELİ BİLGİLERİNİZ YOKSA ÇAMUR ATMAYIN BİLDİĞİNİZ OLUMSUZ ŞEYLER VARSA İLGİLİ YERLER SAVCILIĞA BİLDİRİNİZ