Ana SayfaPiyasaEraslan: Borsada zirveler görülebilir---

Eraslan: Borsada zirveler görülebilir

6 / 6
Eraslan: Borsada zirveler görülebilir
01 Mart 2018 - 17:17 www.borsagundem.com

MERKEZ BANKALARI NASIL HAREKET EDER?

FED: Gelişmiş ülkelerde büyümenin güçlü seyretmesi ve enflasyonda hâkim olan yükseliş eğilimi, gelişmiş ülke merkez bankalarını destekleyici para politikalarında ayarlama yapmaya yöneltiyor. FED’in 2017 yılında başlattığı bilanço küçültme operasyonunu 2018’de hızlandırarak devam ettirmesi bekleniyor. Ayrıca bu yıl FED’in üç faiz artırımı yapabileceği ve artırım sayısını yukarı yönlü güncellenme olasılığı var.

ECB: Euro Bölgesi’nde güçlenen ekonomik büyüme ECB’nin ekonomiye verdiği desteği kademeli olarak azaltmasına olanak veriyor. Bununla birlikte enflasyonun hedeflerin çok altında seyretmesi nedeniyle bu yıl içerisinde sadece sözlü yönlendirmede bir güncelleme söz konusu olabilir. Ayrıca eylül ayında süresi dolacak olan varlık alım programının uzatılmaması veya uzatılsa bile miktarının azaltılması ihtimali de bulunuyor.

İNGİLTERE MB: 10 yıl sonra ilk kez faiz artıran İngiltere Merkez Bankası’nın bu yıl da ilave faiz artışına gitmesi ilk yarıda mümkün görünüyor.

BoJ: Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) uzun vadeli devlet tahvil faizi için yüzde 0 olan hedefini yılın sonlarına doğru yükseltme riski var. Japonya enflasyondaki normalleşme anlamında diğer merkez bankalarının gerisinde ve parasal desteğin azaltılması konusunda en temkinli olması beklenen merkez bankası.

“YENİ FONLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Yönettiğimiz 34 milyar TL varlık büyüklüğüyle sektör lideriyiz. 2018 yılında özellikle yeni ürün geliştirmeye odaklanmayı, teknolojiyi daha fazla kullanan, doğrudan ekonomiye dokunan, aynı zamanda emeklilik fonlarının da yatırım yapabildiği ürünler üzerinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz. Özellikle gayrimenkul yatırım fonları, serbest yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonları bu ürünlere iyi birer örnektir. Bu alanda uzun dönemli, istikrarlı ve nispeten yüksek getiri görüyoruz. Bu ürünler reel getiri ve görünür varlık arayan müşterilerimiz tarafından tercih ediliyor. Diğer taraftan yatırımcıların mevduat üstü getiri beklentilerini karşılayan finansal mühendislik çözümleriyle yönetilen fonlara odaklanıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)