Ana SayfaPiyasaEraslan: Borsada zirveler görülebilir---

Eraslan: Borsada zirveler görülebilir

5 / 6
Eraslan: Borsada zirveler görülebilir
01 Mart 2018 - 17:17 www.borsagundem.com

4 BAŞLIKTA İŞ PORTFÖYÜN TAHMİNLERİ

BÜYÜME: 2017 yılında büyümenin resmi hedefleri aşarak yüzde 7 seviyelerinde gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. 2018 yılında büyümenin yüzde 4’e doğru yavaşlaması beklenmekle birlikte ocak ayında öncü göstergelerin beklediğimizden güçlü seyretmesi, 2018 yılı büyüme tahminimizin aşılma ihtimali olduğunu düşündürüyor.

ENFLASYON: Yıllık TÜFE enflasyonunun 2017 yıl sonundaki yüzde 11,9 seviyesinden yıl sonunda yüzde 9,7’ye gerileyebileceğini tahmin ediyoruz. Enerji fiyatları ve kurdan geçişkenlikle ilgili temkinli varsayımlar içeren enflasyon tahminimiz, talep koşullarının enflasyondaki düşüş sürecine sınırlı destek vereceği bir yapıyı baz alıyor.

CARİ AÇIK: Bütçe tarafında ise verilen teşviklere ve artan savunma harcamalarına rağmen gelir performansının hedefleri aşma ihtimali olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda GSYH’ye oranla hedeflere paralel olarak yüzde 2 civarında bir açık oluşma riski olduğunu değerlendiriyoruz. İktisadi faaliyetteki güçlü seyrin en önemli sonuçlarından biri, cari dengenin yükselişi olarak karşımıza çıkıyor. 2017 yılında istisnai derecede yüksek seviyelere ulaşan altın ithalatında bir normalleşme olmaması durumunda, cari açığın 2018 yılında mevcut 47 milyar dolar seviyesinin üzerine doğru yükselişini sürdürmesi mümkün. Altın ithalatında normalleşme olması durumunda ise cari açığın 50 milyar doların altında kalması söz konusu olabilir.

İŞSİZLİK: 2017 yılı sonunda yüzde 10 civarında seyreden işsizlik oranının bu yılın ilk aylarında tek haneye doğru gerilemesi öngörülmekle birlikte büyüme oranında beklenen yavaşlama paralelinde bu düşüşün sürdürülmesi zor görünüyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)