Ana SayfaPiyasaEraslan: Borsada zirveler görülebilir---

Eraslan: Borsada zirveler görülebilir

3 / 6
Eraslan: Borsada zirveler görülebilir
01 Mart 2018 - 17:17 www.borsagundem.com

SEPET BAZINDA TL’DE 2018 SONUNDA YÜZDE 10 DEĞER KAYBI OLABİLİR

-Fonlarınızda hangi hisseleri daha çok tercih ediyorsunuz? 

-Fonlarımız yatırım stratejilerine uygun ve karşılaştırma ölçütlerinin üzerinde getiri sağlamayı hedefliyor. Karşılaştırma ölçütünün üzerinde getiri elde etmeyi amaçlayarak aktif fon yönetimi yapıyoruz. Temel analiz yaparak, yatırım için uygun hisse seçiyoruz. Beklenen getirisi yüksek olan hisse senetlerini tercih ediyoruz. Beklenen getiri içerisinde temettü verimi de dikkate alınıyor. Hızlı büyüyen ve yüksek oranlı temettü ödeyen şirketleri en fazla beğendiğimizi de ifade etmek isterim.

-Döviz piyasasında ne bekliyorsunuz? 2018 yıl sonu dolar, Euro ve parite beklentiniz nedir?

-TL son yıllarda reel olarak belirgin değer kaybına uğradı ve 2002 yılından beri en düşük seviyelere geriledi. Mevcut durumda karşılaştırılabilir ülke para birimlerine oranla daha yüksek nominal getiri sağlayan TL’nin TCMB’nin sıkı para politikasını devam ettireceği varsayımı çerçevesinde, dezenflasyon sürecine bağlı olarak yıl içinde yatırımcılara sağladığı reel getiri imkanının yükselmesi beklenebilir. Bu seviyelerin mevcut riskleri karşılayacağı ve bu şartlar altında ilave reel değer kaybının çok sınırlı kalacağı öngörülüyor. Bu doğrultuda, sepet bazında TL’de 2018 sonunda yüzde 10 değer kaybı olabilir.

-Gösterge faiz nasıl bir seyir izler? TL faizde hangi yatırım aracı portföylerde öne çıkar?

-Reel faizdeki yükseliş baskısı karşısında enflasyondaki düşüş dengeleyici bir rol oynayacaktır. Yıl sonu için iki yıllık gösterge tahvil faizi beklentimiz yüzde 12,8 ile mevcut seviyelerin bir miktar altında. 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 11,5-12 bandında yılı tamamlayabileceğini düşünüyoruz. Yükselen küresel faiz ortamında yurt içinde uzun vadeli tahvil faizlerinin daha düşük seviyelere gerilemesi için uzun vadeli enflasyon beklentilerinde belirgin bir iyileşmeye ihtiyaç var. TL faizde yatırım aracı olarak özel sektör tahvillerine yatırım yapan fonların ve hisse senedi fonlarının öne çıkacağım düşünüyoruz.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)