Ana SayfaPiyasaEraslan: Borsada zirveler görülebilir---

Eraslan: Borsada zirveler görülebilir

2 / 6
Eraslan: Borsada zirveler görülebilir
01 Mart 2018 - 17:17 www.borsagundem.com

JEOPOLİTİK GELİŞMELER OYNAKLIK YARATABİLİR AMA TRENDİ BELİRLEMEZ

-Suriye operasyonu da dikkate alındığında gelişmekte olan piyasalara ve özellikle Türkiye’ye para girişi devam eder mi? Türkiye pozitif veya negatif ayrışır mı? 

-Gelişmekte olan ülkelerle gelişmiş ülkeler arasındaki büyüme farkının sermaye girişleri açısından belirleyici bir rolü olduğu düşünülüyor. IMF tahminlerine bakıldığında bu farkın 2018’de açılmasının beklendiği görülüyor ve bu doğrultuda 2018’de de portföy girişlerinin yavaşlayarak da olsa devam edeceği bir senaryo baz almıyor. Yurt içinde enflasyonda beklenen düşüş, bütçe açığında beklenenden olumlu gidişat ve Hazine’nin borçlanma dinamiklerinin iyileşmesi sayesinde makroekonomik görünüme ilişkin risklerin iyileştiği düşünülüyor. Bu doğrultuda, TL varlıkların gelişmekte olan ülkelere yönelik ilgiden faydalanmayı sürdüreceğini değerlendiriyoruz. Dış politikada AB ve ABD gibi önemli ticaret ortaklarıyla ilişkiler korunduğu sürece, jeopolitik gelişmeler oynaklık yaratabilir. Ancak trendi belirlemez.

-2018 yılında borsa nasıl bir seyir izler? Endeks yeni zirveler görebilir mi?

-2017 yılında TL bazında BİST-100 Endeksi TL bazında yüzde 48 artış göstererek tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Yaşanan bu hızlı yükselişte küresel risk iştahındaki artış etkili oldu. 2017 yılında gelişmekte olan ülke hisse senetlerine 80 milyar dolar, bonolarına ise 113 milyar dolar sermaye girişi yaşandı. 2018’de de gelişmekte olan ülke varlıklarına olan ilginin devam etmesi bekleniyor. Bu dunundan Türk hisse senetleri de olumlu etkilenir ve endeks yeni yüksek seviyeleri görür. Global büyümede meydana gelebilecek gerilemeler ve enflasyondaki hızlanmaya bağlı olarak merkez bankalarının seri bir şekilde faiz artırmaları ise hisse fiyatları üzerinde oluşabilecek temel risk unsuru.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)