Ana SayfaPiyasaEkiz ve Vanet Gıda sorusu---

Ekiz ve Vanet Gıda sorusu

1 / 2
Ekiz ve Vanet Gıda sorusu
02 Mart 2017 - 09:16 www.borsagundem.com

GEÇMİŞ YIL ZARARI KAPANMALI

SORU (1)- Ne olacak bu Ekiz’in sonu? 

Nadir Kut

CEVAP - Ekiz borsaya geldiği 2010 yılından bu yana sürekli düşen bir eğilim sergiledi. Hisse, arada gerçekleştirdiği yukarı ataklar olsa da söz konusu çıkışlar sınırlı kaldı ve düşüş ivmesi varlığını korudu. Yaşanan değer kaybının ardından nominal değerinin altına kayan hisse, şimdilerde taban seviyelerde işlem görüyor. Son olarak 13 Şubat 2017 günü gerçekleşen atak da fazla uzun süreli olmazken sonrasında gelen satış baskısı tekrar düşüşe neden oldu. 

Hissenin bu denli zayıf kalmasında şirketin güçlü bir mali yapıya sahip olamamasının etkisi bulunuyor. Firmanın açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosunda zarardan kâra dönmesi olumlu olarak değerlendirilebilir. Ancak esas faaliyetlerinden dolayı hâlâ zarar etmesi dikkatlerden kaçmamalı. Firma, yatırım faaliyetlerinde elde ettiği gelirle dönem sonunda kâr açıklayabildi. Aynı kalemden elde edilecek gelirin sürekliliğinin bulunmaması açıklanan kârın devamının geleceği yönündeki beklentileri zayıflatıyor. Şirketin önceki beş yılda zarar etmesi bu kaygının boş olmadığını gösteriyor. Halihazırda birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 28,1 milyon TL seviyesinde olan şirketin faaliyet yapısını güçlendireceğine dair işaretler alınamıyor. Mali yapısındaki riskin devam etmesi hisselerin Yakın İzleme Pazarı’nda kalmasına neden oluyor. 

Güçlü ve kârlı firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ne olacak02 Mart 2017 10:07

    genel kurul bu ay içinde yapılacağı kapa yapıştırıldı...TÜM MEMSA HİSSESİ BULUNAN KY.LAR HAKKINI SAVUNMAK İÇİN MOBİL İMZA-E/İMZA YADABİZZAT GENEL KURULA KATILARAK HAKKINI SAVUNACAK ŞEKİLDE MADDELERİ OYLASIN...sonra ağlamayın...hissenetanalizde bir organizasyon var isteyen gözatabilir...özellikle 8. madde bizim için çok önemli...