Ana SayfaYatırımcı KöşesiEgeli&Co ve İş Bankası A sorusu---

Egeli&Co ve İş Bankası A sorusu

1 / 2
Egeli&Co ve İş Bankası A sorusu
27 Ekim 2021 - 08:13 www.borsagundem.com

DAVANIN SONUCUNU BEKLİYOR

SORU- Yatırımcının elinde olan Egcyo hisseleri ne olacak? Ne yapmak lazım?

Ali Dağdartan

CEVAP- Borsada işlem gören Egeli&Co Tarım Girişim sorunlu bir şirket olarak uzunca bir süre borsada varlığını sürdürdü. İşlem gördüğü 10 yılı aşkın süre zarfında nominal değerinin altında kaldı. Bunda yatırımcının mesafeli durması belirleyici oldu. Öte yandan spekülatif beklentiyle kimi yatırımcının gereksiz riskleri üstlendiği de görüldü. Unutmamak gerekir ki borsada gerçekleştirilen alımla birlikte ilgili şirkete ortak olunmakta. Yatırımcı ortak olduğu firmanın elde ettiği kâra payı oranında hissedar olduğu kadar zarardan da aynı oranda etkilenmektedir. Egeli&Co Tarım Girişim bu çerçevede uzun süre sorunlu bir mali yapı ile Yakın İzleme Pazarında işlem gördü. Son olarak Nisan 2020’de uyarılırken 30 Ekim 2020 günü faaliyetinin olmaması sebebi ile kottan çıkarıldı. Şirket ise bu kararın iptali için açtığı dava henüz sonuçlanmış değil. Kuşkusuz yasal bir hak olması açısından şirketin Borsa İstanbul’un kararını yargıya taşıması olağan bir durumdur. Ancak yatırımcı açısından asıl olan firmanın faaliyet yürütebilmesi ve gelir yaratabilmesidir. Neticede şirket borsada olmasa da tüzel kişiliği devam ediyor. Yatırımcıların da ortaklığı korunmakta. Bu anlamıyla şirketin toparlanması halinde bundan istifade edebilmeleri mümkün olabildiği gibi tasfiye halinde ise alacaklılardan kalan bir bakiyenin olması halinde payı oranında bundan istifade etmesi mümkün olabilecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurt borsacı27 Ekim 2021 21:11

    egeli&co yakın bir zamanda tahminim 2022 senesi içinde serbest marjla işleme açılacak ve ilk seansı %500 artı yaparak işleme başlıyacak.hisselerinize sahip çıkın yoksa üzülürsünüz.

  • RAMO CANCAN27 Ekim 2021 16:40

    Daha önce ben 8 civarında hissenin tahtasını kapattım tecrübelendim hepsinin üzerine bir tas soğuk su içitim ve bir daha dandik hisse senetleri almadım.bak kardeşim karı % 21 000 olan ve 6 tane çimento fabikası oyak çimento dan bile ben zarar ettim durumdayım ki sağlam hisse senedi yükselmez ise böyle kumar hisse senetleri dündan batmaya mahkumdur.