Ana SayfaYatırımcı KöşesiEczacıbaşı Yatırım Holding ve Borusan Mannesmann sorusu---

Eczacıbaşı Yatırım Holding ve Borusan Mannesmann sorusu

2 / 2
Eczacıbaşı Yatırım Holding ve Borusan Mannesmann sorusu
23 Mart 2020 - 09:45 www.borsagundem.com

DESTEK BÖLGESİNE İNDİ

SORU (2) - Brsan hakkında teknik ve temel yorum yapmanızı rica ediyorum. Üç aylık periyotta nasıl bir performans gösterir?  

Fatma Ümer  

CEVAP - Borsadaki hisselerin kısa vadede gösterdikleri performansları piyasadaki genel hareketlilikle yakından bağlantılı olduğu unutulmamalı. Bu nedenle şimdilerde korona virüs kaynaklı yaşanan düşüş tüm hisseler gibi Borusan Mannesmann’ı da etkilemekte. Bununla birlikte her çıkış sınırsız olmadığı gibi her düşüşün de bir sonu vardır. Panik ve kriz ortamının geride kaldığı noktada piyasada genel bir çıkış ivmesi gözlenecektir. Böylesi bir durumda mali yapısı güçlü firmalara ait hisselerin daha hızlı çıkması şaşırtmamalı. Borusan Mannesmann’ı değerlendirirken de bu çerçevede hareket etmekte yarar var. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz şubat ayının son haftasında en yüksek 13,74 TL’ye kadar çıktığını sonrasındaysa hızla değer yitirip son işlem günü olan 20 Mart 2020 günü kapanışını 6,85 TL’den gerçekleştirdiğini gözlemekteyiz. Bir ayı bulmadığı halde düşüş yaklaşık yüzde 50 civarında. Belirsizliğin getirdiği satışların devam etmesi halinde düşüşün bir süre daha devam etmesi söz konusu olacaktır. Ancak mevcut fiyat seviyelerinin üç yıl önceki fiyat seviyelerine denk geldiği de göz ardı edilmemeli. Bu itibarla şimdiki işlem fiyatının güçlü destek bölgesinde bulunuyor olması nedeniyle satış baskısının karşılanma ihtimali de yükselmekte. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğinde son açıklanan 2019 bilançosuna göre kârında düşüş yaşanmakta. Şirketin gelirindeki düşüş kârlılıkta erimeye yol açıyor. Gelirdeki düşüşün bu yıl da devam etmesi kârdaki düşüşün devamına yol açacaktır. Böylesi bir durumda ise piyasada görülecek genel çıkışın ötesinde bir yükseliş için verilerin yeterli sinyal üretmediği göz ardı edilmemeli.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı23 Mart 2020 20:13

    Selin kolonyaları, ıslak mendil ve temizlik kağıdı satışları çok arttı. ABD den de taharet musluklu klozet siparişleri var.

  • Kaan YILMAZ23 Mart 2020 15:13

    318 Dönümlük arazi Eczacıbaşı Holding'e ait, bu holdingin sahipleri de ECZYT ve ECILC, hepsi biribirinden pay sahibi ve dolayısıyla o arsada ECZYT'ın da, ECZILC'ın da dolaylı pay sahipliği var. Biraz araştırırsanız siz de görürsünüz.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$23 Mart 2020 11:20

    ikiside taş gibi şirketler fakat 1 TL gelinir ise alınabilir.