Ana SayfaYatırımcı KöşesiEczacıbaşı Yatırım Holding ve Borusan Mannesmann sorusu---

Eczacıbaşı Yatırım Holding ve Borusan Mannesmann sorusu

1 / 2
Eczacıbaşı Yatırım Holding ve Borusan Mannesmann sorusu
23 Mart 2020 - 09:45 www.borsagundem.com

KÂRDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

SORU (1) - Eczacıbaşı Yatırım Holding’in arazisi var mı? Varsa bilgi alabilir miyim? 

Süleyman

CEVAP - Şirket tarafından yapılan açıklamalar takip edildiğinde yakın tarihli olarak taşınmazlarıyla ilgili yapılmış bir açıklama bulunmadığı görülecektir. Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Eczacıbaşı Grubun sahip olduğu Kartal’daki eski fabrikanın olduğu 318 dönümlük arazi üzerine bir proje geliştirileceği konusunda basında oldukça fazla gündem oluşmuştu. 2018 yılında gündeme gelen haberlerde arazinin sahibinin ise Eczacıbaşı Gayrimenkul olduğu dile getirilmişti. Eczacıbaşı Yatırım Holding’in ise iştirakleri arasında Eczacıbaşı GYO bulunmuyor. Tüm bunlardan ayı olarak şirketin 3 Mart 2020 günü yaptığı açıklamaya göre düzenli temettü ödemesini sürdüreceği anlaşılıyor. Firma, 20 Mayıs 2020 günü nakit temettü ödemesinde bulunacağını duyurdu. Açıklamaya göre hissedarlara dağıtılacak temettü oranı brüt yüzde 47,62. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın mali yapısı incelendiğinde son iki yılda gelir ve kârlılıkta ciddi bir düşüş yaşandığını gözlemekteyiz. Dünya ölçeğinde yaşanan korona virüs salgınının kontrol altına alınmasının uzaması halinde yaşanan ekonomik daralma, tahminlerin ötesine geçmesi olasılığını gündeme getirecektir. Böylesi bir durumda şirketin gelir ve kârlılığının düşmeye devam etmesi pek de şaşırtıcı olmayacak. Şimdilerde 7,82 TL seviyelerinde işlem gören hissenin aşağıya gerilemesi halinde güçlü destek bölgesi 6 TL seviyelerinde bulunuyor. 



YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı23 Mart 2020 20:13

    Selin kolonyaları, ıslak mendil ve temizlik kağıdı satışları çok arttı. ABD den de taharet musluklu klozet siparişleri var.

  • Kaan YILMAZ23 Mart 2020 15:13

    318 Dönümlük arazi Eczacıbaşı Holding'e ait, bu holdingin sahipleri de ECZYT ve ECILC, hepsi biribirinden pay sahibi ve dolayısıyla o arsada ECZYT'ın da, ECZILC'ın da dolaylı pay sahipliği var. Biraz araştırırsanız siz de görürsünüz.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$23 Mart 2020 11:20

    ikiside taş gibi şirketler fakat 1 TL gelinir ise alınabilir.