Ana SayfaYatırımcı KöşesiEczacıbaşı ve Alkim sorusu---

Eczacıbaşı ve Alkim sorusu

1 / 2
Eczacıbaşı ve Alkim sorusu
11 Temmuz 2019 - 09:25 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ TRENDİ SÜRÜYOR

SORU- Eczacıbaşı İlaç, Kartal arsasının gerçekleşme süresi ve etkisi nasıl olur ve nakit durumu neden görmezden geliniyor? Hissede 2.80’den giriş yaptım, hedefim 4.50.

Sait Hazır

CEVAP-Eczacıbaşı İlaç son iki yıldır yatırımcısının yüzünü güldürmekten uzakta duruyor. Zira Mayıs 2017’den bu yana düşen bir eğilim sergiliyor. Son olarak 31 Mayıs 2017 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,27 TL’yi test eden hisse, sonrasında sürekli olarak geriledi. Bu süre zarfında arada yukarı yönlü atakları olsa da devamı gelmedi ve her defasında yönünü aşağı çevirerek günümüze kadar geldi. 10 Temmuz 2019 günü ise 2,34 TL’den kapanan hissenin teknik olarak düşüş trendinden kurtulabildiğine dair bir sinyal alınabilmiş değil. Şirket düzensiz bir kârlılığa sahip olmasına rağmen yıllar içinde kârını artırabildi. Ancak son açıklanan 2019 ilk çeyrek bilançosunda zarar söz konusu. Şirketin kendisini toparlamayı başaramaması halinde yıl sonunda da zarar etmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Bu durum hisse üzerinde ilave bir baskıya neden olurken hissenin kalıcı şekilde yönünü yukarı çevirmesine mani olacaktır. Öte yandan şirketin yüzde 37,28 sermeyesine sahip olduğu Eczacıbaşı Holding’in mülkiyetinde bulunan Kartal’daki arazisi üzerinde konut projesi gerçekleştirileceği ve bunun da hasılat paylaşımı yöntemiyle olacağı belirtilmişti. Ancak arada geçen süre zarfında projenin hangi aşamada olduğu hakkında detay bilgi verilmiş değil.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • glbmd zede11 Temmuz 2019 11:16

    xu100   100 bin  çıkmış glbmd piyasa yapıcı atanmıyor.kasıtlı yapıyorlar küçük yatırımcının elinden hisseleri toplamak için .böyle borsa olurmu yatırımcı nede gelsin .midem bulanıyor bu finanstan.1,65 usd halka arz kur fiyatı 2011 yılında şimdi, usd olmuş 5,64 ayıptır.