Ana SayfaYatırımcı KöşesiDoğuş Gayrimenkul ve Çimbeton sorusu---

Doğuş Gayrimenkul ve Çimbeton sorusu

1 / 2
Doğuş Gayrimenkul ve Çimbeton sorusu
15 Kasım 2019 - 09:38 www.borsagundem.com

UZUN VADEDE YATAYDA DALGALI

Soru: DGGYO hissesindeki son birkaç aydır çıkışını görünce bir hareketlenme olduğunu düşünmekteyim. Sizce de daha çıkış devam eder mi?

Okan Altay

Cevap: Gayrimenkul yatırım ortaklıkları uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan bir sektör olarak öne çıkmakta. Bununla birlikte ancak kısa vadede uygun zamanda girip çıkabilenler kâr elde edebilmekte. Fakat bunun da pek kolay olmadığını hatırlatmak isteriz. Bu nedenledir ki kısa vadeli fırsatların peşine düşmek yerine uzun vadede gelir yaratabilecek hisselerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Doğuş GMYO hissesi için de benzer durum söz konusu. Hisse, düzeltilmiş verilerle en yüksek seviyesini Mayıs 2013’te 5,26 TL ile test ederken sonrasında bir daha aynı seviyeleri göremedi. Son dört ayda gözlenen çıkışın etkisi ile yükselse de şimdilerde direnç bölgesinde ve kapanışını 3,46 TL’den gerçekleştirmiş durumda. Hisse altı yılı geçkin süredir geniş bir bant içinde yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Bu anlamıyla son iki yıldaki sektörün ortalamasına göre daha iyi bir performans sergilese de son noktada yatırımcısına uzun vadede kazandırdığını söylemek pek de mümkün değil. Son üç yıldır kârı gerileyen şirketin açıklamış olduğu 2019 dokuz aylık bilançosunda ise 5,7 milyon TL tutarında bir kârlılık söz konusu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre olumlu bir tabloya sahip olsa da finansal giderler bilanço üzerinde ciddi bir yük oluşumuna sebep oluyor. Bu da kârlılık üzerinde önemli bir baskı unsuru. Daha kârlı sektörlerin takip edilmesi getiri potansiyelini artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez15 Kasım 2019 20:20

    Doğus gyo da şirket ortakları bu aylarda vurgunu vuruyorlar sonra köşelerine cekilip oturuyorlar.

  • mehmet yılmaz 15 Kasım 2019 11:50

    2018 ocak direnci 54000 TL (15 sent) 2015 temmuz direnci 20 sent 115000 TL. bu bilgi TÜRKİYE düşmanı olmayan akıl sahiplerinedir.