Ana SayfaYatırımcı KöşesiDoğan Holding ve Gedik Yatırım sorusu---

Doğan Holding ve Gedik Yatırım sorusu

1 / 2
Doğan Holding ve Gedik Yatırım sorusu
24 Mart 2023 - 09:49 www.borsagundem.com

AZ AMA DÜZENLİ TEMETTÜYE GEÇTİ

SORU- Dohol nereye gider? Hisseyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ali Koyuncu

CEVAP- Doğan Holding’e ait hisseler özellikle son bir yılda ciddi bir artış kaydetti. Hissenin fiyatı Mart 2022’de düzeltilmiş verilerle en düşük 2,33 TL’den işlem görürken Ocak 2023’te en yüksek 11,79 TL’ye kadar yükseldi. Bu seviyeden gelen kâr satışları ile hisse gerilerken şimdilerde 9,33 TL seviyesinde bulunuyor. Hisse, son kapanış fiyatına göre geride kalan bir yılda yüzde 195 oranında değer artışı kaydetti. Şirketin mali performansı takip edildiğindeyse son üç yılda artan bir performans söz konusu. Geçtiğimiz yıl ise bu artış ivmenin daha da yükseldiğini gözlemek mümkün. Zira şirketin yıl sonu kârı yüzde 126 artarak 6,9 milyar TL’ye yükseldi. Şirket artan kârlılık yapısı ile birlikte 2019 yılından bu yana düzenli nakit temettü ödemesinde bulunuyor. Ancak yapılan ödemelerin cüzi seviyelerde kaldığını not etmek gerekiyor. Doğan Holding bu yıl da temettü ödemesinde bulunacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre 1 TL nominal değerdeki hisse için yapılacak ödeme brüt 7 kuruş tutarında olacak. Firmanın düşük de olsa nakit temettü ödemesi olumlu. Ancak temettü yatırımcısının ilgisinin artabilmesi için ödenen temettü miktarının artabilmesi gerekiyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ24 Mart 2023 17:09

    Aydın Doğan başbakan Mesut Yılmaz ı pijaması ile karşılamıştır.Yani hükümetleri kuran ve hükümetleri yıkanlardı bunlar gibiler bir zamanlar.İşte bunların özlemi içerisinde çoğu medya sahipleri ama o güzler bir daha gelmeyecektir.

  • kaportacı salim usta sanayiden24 Mart 2023 13:04

    BU DOĞAN o doğan ddiilmi.ülkeyi yönetiyodu arka kapıdan havalı doğan ne hale geldi doğan .kplarla bi derdi vardı doğan şimdi halkı kazıklıyo hala .

  • AHMET ÖZBİLEN24 Mart 2023 10:43

    Doğan Holdin 6 TL den borsaya kota oldu.yıllarca hisse senedini satıp durdular.yıllarca 0,60 TL den sabit tutup tüm hisseleri milletin elinden aldılar.Daha sonra şirketin basın tarafı  Demirören grubuna satıldıktan sonra hisse senedini uçurdular.Bence dikkatli olun derim.