Ana SayfaPiyasaDoğan Burda ve Kapital Yatırım Holding sorusu---

Doğan Burda ve Kapital Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Doğan Burda ve Kapital Yatırım Holding sorusu
06 Temmuz 2018 - 08:37 www.borsagundem.com

NAKİT YOK ORTAK OLALIM

SORU - KPHOL ile ilgili 24 Nisan ve 25 Haziran 2018 tarihli haberleri nasıl yorumluyorsunuz? Hisseyi gelecekte nasıl etkiler? Şirket ortakları neyi amaçlıyor? Saygılar… 

Ali Çakmak 

CEVAP - Kapital Yatırım Holding, 24 Nisan 2018 günü yaptığı açıklama ile grup firmalarından olan alacaklarının kullandırılan finansal alacaklar olduğu ve bu alacakları firmanın ortağı Yeşil Holding üzerinde topladığını belirtti. Aynı açıklamada bu alacakların tahsili için geçtiğimiz haziran sonuna kadar grup şirket değerlemelerinin yapılarak kârlılığı en yüksek olanlara alacaklarına karşılık iştirak edileceğini belirtti. 25 Haziran 2018 tarihli açıklamada da değerleme raporlarının henüz gelmediğini duyurdu. 

Gözlendiği kadarıyla şirket, alacaklarına karşılık borçlu firmalardan hisse alarak alacağını kapatma yoluna gidecek. Şüphesiz ticarette bu yol alacağın bir tür tahsil yöntemi olarak kullanılabilmekte. Ancak asıl önemli olan hissedar olunacak firmaların ne düzeyde bir kârlılığa sahip olduğudur. Zira borcun nakit olarak ödenmesi yerine hisse verilmesi bir bakıma söz konusu firmaların da nakit sıkıntısı çektiği mali yapılarının pek de arzu edilen nitelikte olmadığı ihtimalini öne çıkarmakta. Bu durum zaten istenen bir mali güce sahip olmayan Kapital Yatırım Holding’in mali yapısında iyileşmeye yol açmayacağı gibi mevcut durumun devam etme ihtimalini güçlendirmekte. Halihazırda kayda değer bir geliri olmayan firmanın yıllar içinde açıkladığı kâr rakamı da sembolik düzeyi geçmiyor. Bununla birlikte hissede geçtiğimiz nisan ayında gerçekleşen çıkışı daha ziyade spekülatif bir hareket olarak değerlendirmeli. Şimdilerde 2,46 TL seviyesinde işlem gören hisse, satış baskısının devam etmesi halinde mevcut seviyelerde tutunamaması ve düşüşünü sürdürmesi gündeme gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie06 Temmuz 2018 13:14

    Hisse alacağınıza dolar altın alsaydınız böyle sürünmezdiniz. Sizi gidi yerli ve milli kardeşlerim.