Ana SayfaPiyasaDo-Co ve Garanti Bankası sorusu---

Do-Co ve Garanti Bankası sorusu

2 / 2
Do-Co ve Garanti Bankası sorusu
06 Ocak 2017 - 11:05 www.borsagundem.com

SORU (2) - Garanti Bankası’nın alım noktası neresidir size göre?

Ahmet Ankul

CEVAP - Borsada kazanmanın birden fazla yolu olmakla birlikte gerçekleştirilecek alımların uzun vadeli olmasına dikkat etmekte fayda var. Zira kısa vadede hissede yaşanan iniş çıkışlar genel olarak piyasadaki haber ve gelişmelerle yakından alakalı olduğu halde uzun vadeli yönelimlerin odağında şirketin mali yapısı bulunur. Bu nedenledir ki bir firmanın mali yapısı iyi olduğu halde kısa vadeli beklentilerle gerçekleştirilen işlemler kârdan ziyade zarar yaşanmasına sebep olabilir. Uzun vadeli hedefler ise şirketin gelir ve kârlılığını istikrarlı şekilde büyüyeceğine dair işaretin görüldüğü noktada gerçekleştirilmesi kazanç potansiyelini de beraberinde yükseltecektir. Söz konusu durum Garanti Bankası için de geçerlidir. Bankanın mali yapısı incelendiğinde 2015 yıl sonunda faiz gelirlerindeki artışa rağmen kârını düşürdüğü gözlenmekte. Son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosundaysa performansında kayda değer bir artış söz konusu. Şirket gelirleriyle birlikte dönem kârını yüzde 58,4 oranında yükseltti. Ancak kârdaki artışa rağmen hissenin çıkışı zayıf kalıyor.

Düzeltilmiş verilere göre Mayıs 2013’te en yüksek 10,85 TL’yi test eden Garanti Bankası, sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse, geçen süre zarfında arada yukarı ataklarda bulunsa da bir daha 2013 yılında test edilen zirveyi göremedi. Dalgalı seyir halinde yatay kanalda yukarı aşağı gidip geldi. Hissenin direnç seviyesini aşamamasına rağmen yabancıların paylarını artırdığı gözleniyor. 2016’nın ilk günü halka açık kısmın yüzde 67,63’ü yabancı saklamasında bulunurken oran 23 Aralık 2016 günü yüzde 71,17’ye çıktı.

Yabancıların uzun vadede hissedeki paylarını artırdığı gözlenmekte.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VAYYYY06 Ocak 2017 18:52

    VAY BE PİYASAYA 40 LİRADAN ÇIKMIŞTI..UÇMUŞ UÇMUŞŞŞŞŞ

  • melih demir06 Ocak 2017 14:18

    sarkuysanı yorumcular nedense saklıyor... bu arada yapı kredi ve halk bank ve borsadaki iştirakleri ısrarlı göçüş trendine devam ediyor..kim bunlar bu ısrarcılar çok önemli..normal hisseler değil bist e etki eden öncü hisseler.amaç ne****