Ana SayfaYatırımcı KöşesiDiriliş Tekstil ve Aksa Enerji sorusu---

Diriliş Tekstil ve Aksa Enerji sorusu

1 / 2
Diriliş Tekstil ve Aksa Enerji sorusu
26 Temmuz 2022 - 08:49 www.borsagundem.com

FABRİKASI İCRADAN SATILDI

SORU- Dirit alınır mı? Ne dersiniz?

Arif

CEVAP- Borsada yatırımcılar farklı gerekçe ve motivasyonlarla işlemelerde bulunabilir. Bu işlemlerin bir kısmı sonuca götürürken bir kısmı da zarar edilmesine sebep olabilir. Ancak uzun vadeli işlemlerde uygun bir kazanç ortamını yakalayabilmek için öncelikle şirketin kâr eden ve bu kârını düzenli büyüten bir niteliğe sahip olup olmadığını gözlemlemek gerekir. İstikrarlı bir kârlılığı yakalayamayan firmaların hisselerinin de kazanç sağlama olasılığı zayıf kalacaktır. Diritaş, istikrarlı kâr eden firmalar arasında bulunmuyor. Şirket geride kalan beş yılın dördünde zarar ederken uzun bir aradan sonra geçtiğimiz yıl kâr açıklayabildi. Cirosundaki yüksek artış kâr etmesinde etkili oldu. Fakat bu yılın ilk çeyreğinde yine zarar söz konusu. Firma geçtiğimiz yıl da ilk çeyrekte zarar açıklamakla birlikte sonraki aylarda satışlarındaki artışla birlikte kâra geçmesi başarabilmişti. Bu yıl da benzer bir durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği tartışma konusu. Zira Diriteks ile ilgili yakın tarihli önemi gelişme Manisa’daki fabrikasının icradan satılmış olması. Geçtiğimiz mayıs ayında Halkbank, şirketin Manisa, Gönen’deki fabrika binasını icradan sattı. Şirket ise bu işleme itiraz etti ve hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Bu nedenle firma fabrikayı kullanıyor. Ancak yasal sürecin aleyhine sonuçlanması halinde daha da sıkıntılı bir sürecin içerisine girecek. Mevcut durum şirketin uzun vadede güçlü bir gelir ve kazanç sağlayabilme beklentisini düşürüyor. Söz konusu durum ilginin daha da azalmasına yol açıyor. Hissenin fiyatı ise mali performansın zayıflığından kaynaklı geçen yaklaşık 1,5 yılda ciddi bir düşüş yaşadı. Fiyatı Şubat 2021’de abartılı bir çıkışla 12 TL’ye kadar yükselirken son işlem günündeki tavanla birlikte 25 Temmuz 2022 günü kapanışını 2,81 TL’den gerçekleştirdi. Bireysel yatırımcıların riskli hisseler yerine gelir ve kârı büyüyen firmaları takip etmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ26 Temmuz 2022 10:56

    Daha ne çıkacak arkadaş.15 TL den 64 TL olmuş döşemeye başlamışlar sen daha da çıkarmı diyorsun.çıkmaz diye bir şey yoktur 100-500-1000 TL de olur onu da bilemem.

  • Ali Aslan26 Temmuz 2022 10:07

    Bu hisse tahtasından o yüksekten alanlar bu fiyatlardan çıkarsa neler olur neler! ama yüksekten alanlar çıkmaz da ucuz diye yeni girenler olursa neler olur neler! Bist de çoğu şirkette çarklar Mali Temel ve Teknik  Analize göre değil küçük yatırımcıya küçük balık  muamelesiyle dönüyor...Kimse de bu duruma dur diyemedi/diyemiyor!

  • piyasa bozucu eylemler insider trading manüplasyon26 Temmuz 2022 09:18

    Bu da başka bir hikaye; yıllar önce çiçeği burnunda yeni halka arz bir küçük anadolu firması goygoycu arayışında o dönem kimsenin tanımadığı ama şimdilerin kuşlu site fenomeni yerli ve milli bir arkadaşla anlaşıyorlar ama arkdaş işi yüzüne gözüne buluyor sonra patronları yine aynı ilçede yetişme meşhur bir fetocu borsa dolapcısı ile anlaşıp hisseyi 7 kat çıkarıp vurgun yapıyorlar sonra temmuz olayları falan oluyor sonra bunlar yine rahat durmuyor ve 2. pik i yapıyorlar sonra hepsi porştu yattı alıp mutlu mesut hayatlarına devam ediyorlar tabi en güzel mamayı patronun yakın arkadaş çevresi de götürüyor hepsi son model jeeplere terfi ediyor. küçük yatırımcı da senelerce ağlıyor.  %100 gerçek bir hikayeden alıntıdır. Yukarıda bahsi geçen hisse sizce  hangisi ?