Ana SayfaPiyasaDeva Holding ve İş Bankası sorusu---

Deva Holding ve İş Bankası sorusu

2 / 2
Deva Holding ve İş Bankası sorusu
19 Eylül 2016 - 09:05 www.borsagundem.com

AYDA BİR İŞLEM GÖRÜYOR

SORU (2) - İş Bankası A uzun vadeli yatırım için (5-10 yıllık gibi) uygun mudur sizce?  

(isimsiz)

CEVAP - Bir hissenin uzun vadeli yatırıma elverişli olabilmesinden bahsedebilmek için ilgili şirketin kârlı bir yapıya sahip olması kadar hissenin aktif bir pazarının da olabilmesi önemlidir. Aktif bir pazarın varlığı ise yeterli işlem hacminin varlığını gerektirir. İş Bankası A Grubu hissesini değerlendirirken bu hususu göz ardı etmemeli. Zira İş Bankası C Grubu hisselerinde hızlı alım satıma imkan tanıyacak hacme rağmen A Grubu hissesinde benzer bir pazarın bulunmadığı gözleniyor. Günlük düşük hacim bir tarafa hissenin her gün işlem görmesi dahi söz konusu değil. Geçmiş veriler takip edildiğinde hissenin bir ay boyunca işlem görmediği dahi görülmekte. İşlemin gerçekleştiği günlerde de çoğu zaman bir adet ile sınırlı kalıyor. Şüphesiz bunda hissenin fiyatının yüksek olmasının etkisini göz ardı edemeyiz. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin son olarak yaklaşık bir ay kadar önce yani 23 Ağustos 2016 günü işlem gördüğü gözlenmekte. Anılan tarihteki işlem fiyatı 17.499,9 TL. Bundan bir önceki işlemi ise yine yaklaşık bir ay öncesine denk geliyor. 20 Temmuz 2016 günü hissede işlem gerçekleşirken fiyatın yine aynı olduğu görülüyor. 

Hissenin fiyatı ise 2010 yılından bu yana sürekli gerilemekte. Şubat 2010’da en yüksek 65.262,5 TL’yi test ederken sonraki yıllarda hep düştü. Yaşanan düşüşe rağmen gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri hayli yüksek kalmakta. 

 Verileri daha güçlü hisselerin takip edilmesi kâr etme potansiyelini artıracaktır. 


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deva20 Eylül 2016 07:16

    2016 yılı karı gecmis yıl zararlarının üzerinde olduguna göre kar payı dagıtabilir duruma geçebilir. 2016 yıl sonu karına bakmadan nasıl dağıtmaz denebilir? 2016 karına bakmadan yorum yapılamaz