Ana SayfaPiyasaKordsa ve Gen Yatırım sorusu---

Kordsa ve Gen Yatırım sorusu

1 / 2
Kordsa ve Gen Yatırım sorusu
03 Mayıs 2017 - 08:31 www.borsagundem.com

GEREKSİZ RİSKLERE GİRMEYİN

SORU- GENYH ile ilgili belirsizlik daha ne kadar devam eder? Ne zaman çıkacak bu kâğıt? Yüksek maliyetle aldık zararım çok…

Emre Şekerci

CEVAP- Borsada yeri geldiğinde risk alınır. Ancak alınacak riskin gereksiz olmaması önemlidir. Bu noktada gelirini ve kârını artıran firmalara yönelik alınacak riskler anlamlı olurken zarar eden ya da ticari hacmini küçülten şirketlere yönelimin gereksiz risk taşıyacağını hatırlatmak isteriz. Öte yandan zarar eden firmaların kâra geçeceğine dair ciddi işaretler gözlemlenebiliyorsa o taktirde böylesi bir firmaya yönelik gerçekleştirilecek yatırım şüphesiz anlamlı olabilecektir.

Gen Yatırım Holding ise Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan bir firma konumunda bulunuyor. Şirkete ait hisse, 2014 yılında en yüksek 38 TL’ye kadar yükselse de sonrasında hızla değer yitirdi ve son iki yıldır nominal değerinin altında işlem görüyor. 2 Mayıs 2017 tarihli kapanış fiyatı ise 40 kuruş. Şirketin mali yapısındaki belirsizlik hissenin ciddi şekilde değer yitirmesinin nedeni. Geliri düzenli olarak gerileyen firmanın son iki yılda zarara geçmesi hissedeki düşüşün devamında etkili oldu. Geçtiğimiz 2016 yıl sonu bilançosunda zararı artan firmanın 2017 faaliyet döneminde kâra geçebilmesi için uygun sinyaller alınamıyor. Söz konusu durum bu yıl sonunda da zararın devam edeceği anlamına gelirken hissedeki çıkış olasılığını düşürüyor. Şüphesiz hisse, piyasadaki genel seyre bağlı olarak zaman zaman yukarı yönlü çıkışlarda bulunabilir. Ancak yaşanacak çıkışların istikrarlı şekilde devam edebilmesi için kârlı bir yapıya dönebilmesi gözlemlenebilmeli. Aksi taktirde gereksiz yere risk alınmış olunacaktır.     

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • R Arslan18 Mayıs 2017 22:43

    Bildiğim kadarıyla (yanlışım varsa düzeltin lütfen) Gen Yatırım Holding 27 Nisan itibariyle borsa kotundan çıkarılmıştı.